‘Meghan mag niet als Diana worden’

‘Meghan mag niet als Diana worden’

Royaltyverslaggeefster Angela Levin schreef een nieuw boek over prins Harry. Nouveau sprak haar over de populaire prins en zijn grote liefde.

Hij hield er jarenlang niet van om met de pers te praten, maar de laatste tijd maakt prins Harry daar graag een uitzondering op. Hij ging meermalen zitten met royaltyverslaggeefster Angela Levin, die onder andere werkt voor Newsweek. Hun interview in juni haalde het wereldnieuws. Nu heeft Angela een boek geschreven op basis van haar bijzondere ontmoetingen met de prins.

‘Meghan mag niet als Diana worden’

In Harry: gesprekken met de prins (Just Publishers) vertelt Angela het levensverhaal van de beruchte partyprins, en schetst ze een beeld van de stoute jongen die uitgroeide tot een van de populairste royals ooit. Wij stelden haar vijf vragen over haar tijd met de prins.

Wat vond je het opvallendst aan Harry toen je tegenover hem zat?“Harry is ontzettend charismatisch. Hij voelt mensen feilloos aan, kan in minuten een onuitwisbare indruk achterlaten. Hij geeft mensen een goed gevoel, net als zijn moeder dat altijd deed.”

‘Meghan mag niet als Diana worden’

Waarom is hij zo populair?“Hij heeft moeilijke tijden gekend. Zijn ouders waren ongelukkig, zijn moeder werd jong bij hem weggerukt. Dus ging hij rebelleren. Maar hij heeft ook heel hard gewerkt om echt een rol voor zichzelf te vinden binnen het koningshuis. Het is niet makkelijk om altijd maar de nummer twee te zijn.”

En toen kwam Meghan in beeld. Is Harry erg veranderd door haar?“Voor iedereen geldt: als je de ware vindt, voel je je onderdeel van een team. En Harry is gek op teamwork; hij wilde op zijn tweede al in het leger. Daar leerde hij dat je zonder je team nergens bent. Meghan gaf dit ook aan in het interview rondom hun verloving: dat ze haar baan als actrice opzegde om een team met Harry te vormen. Dat moet zo fijn geweest zijn voor hem om te horen. Sinds Meghan in beeld is, lijkt Harry geduldiger te zijn geworden. Hij is blij dat hij de lasten nu kan delen, maar ook geïnspireerd door haar zelfvertrouwen en enthousiasme voor haar nieuwe rol.”

‘Meghan mag niet als Diana worden’

Is het door haar eigen enthousiasme dat ze nu al zoveel werkt?“Dat Meghan nu al zoveel bezoeken doet, is erg ongebruikelijk. Het protocol is al totaal weg bij die twee. Harry wil dat Meghan zich belangrijk en gewild voelt. Ze heeft nog veel te leren, maar Harry weet heel goed hoe geïsoleerd zijn moeder zich destijds heeft gevoeld toen ze bij de familie kwam, hoe eenzaam. Hij wil ervoor zorgen dat dit voor Meghan absoluut niet zo wordt.”

Gaan we ze ook na hun huwelijk zo veel zien?“Ze zullen zeker stevig doorwerken. Maar van zijn privéleven heeft Harry nu wel genoeg gedeeld. Ze zullen lekker samen gaan genieten van hun nieuwe leven. Eerst nog in de cottage bij Kensington Palace, maar als er een kindje komt is die al snel te klein. En als er een ding zeker is, dan is het dat deze twee mensen heel graag een kindje willen.”

Harry: gesprekken met de prins ligt vanaf nu in de winkels.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in