Meghan krijgt steun van parlementsvrouwen

Meghan krijgt steun van parlementsvrouwen

De vrouwen van het Britse Lagerhuis hebben de krachten gebundeld en Meghan Markle per brief laten weten dat zij achter haar staan. Een fijn steuntje in de rug voor de duchess.

Sinds Harry en Meghan de strijd hebben aangebonden met de Britse tabloids, en sinds hun veelbesproken documentaire, is er meer kritiek dan ooit op het nieuwe royal koppel. Maar er is ook steun uit onverwachte (en ongehoorde) hoek.

Vrouwelijke parlementsleden uit verschillende politieke hoeken zijn achter Meghan gaan staan in haar strijd tegen de vileine artikelen die over haar verschijnen in de boulevardkranten van haar geadopteerde thuisland. Dat laten 72 vrouwen weten in een brief aan Meghan.

Solidair

Parlementslid Holly Lynch stelde na het zien van Meghans interview in de documentaire Harry & Meghan: Hun Afrikaanse Reis een brief op die werd ondertekend door 71 andere leden van het Britse Lagerhuis. “Als vrouwelijke parlementariërs van alle politieke overtuigingen, willen we onze solidariteit betuigen aan jou door ons te verzetten tegen de vaak wansmakelijke en misleidende aard van de verhalen die over jou, je persoonlijkheid en je familie worden gepubliceerd in een aantal van onze nationale kranten”, schrijft ze.

'Antiek en koloniaal'

"Sommige verhalen en koppen waren een inbreuk op je privacy en er werd geprobeerd onwaarheden te verspreiden over je persoonlijkheid zonder goede reden", aldus de groep vrouwen. "En nog zorgwekkender: we zien antieke, koloniale ondertonen in sommige verhalen. Als vrouwen met verschillende achtergronden, staan we allemaal achter jouw mening dat dit niet zomaar mag gebeuren."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in