Máxima zit op cactussen, maar hoe?

Máxima zit op cactussen, maar hoe?

Josine Droogendijk van Modekoningin Máxima legt uit hoe het zit! 

Nederlands bekendste Máxima-kenner, Josine Droogendijk van Modekoningin Máxima, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: Máxima zit op cactussen. 

Máxima zit op cactussen, maar hoe?
Het Belgische modehuis Natan richt zich steeds vaker op duurzame materialen, en daardoor loopt trouwe klant Máxima er inmiddels ook in rond. Begin deze maand droeg ze nog een 'leren' kokerrok van gewaxt linnen, en deze week was het de beurt aan een groene rok van cactusleer. Dat klinkt misschien heel prikkelig, maar dat valt mee. De duurzame stof heeft soortgelijke eigenschappen als dierlijk leer. Zo hoeft Máxima niet bang te zijn voor zwetende toestanden, want cactusleer (ook wel nopal genoemd) ademt gewoon. 

'Met meer dan 1000 outfits in haar garderobe, blijft er altijd wel wat over om te dragen'

Wel zijn er nog wat vraagtekens over de houdbaarheid van de stof, maar tien jaar moet de rok zeker wel meegaan. Dat lijkt me lang genoeg voor de koningin, want met meer dan 1000 outfits in haar garderobe, blijft er altijd wel wat over om te dragen. De keuze voor duurzaamheid juich ik dus wel toe, vooral omdat Máxima een groot publiek kan laten kennismaken met het hippe imago van verantwoorde kleding. Anno 2021 is de keuze echt véél groter dan alleen maar de geitenwollen sokken en linnen soepjurken.

Think Pink

Van dubbelop groen gaan we door naar roze, want koningin Rania van Jordanië trakteerde ons deze week op een flinke snuf van de trendkleur.

Máxima zit op cactussen, maar hoe?

Heerlijk, die keuze voor én ruiten, én roze, én double breasted. Let ook even op de koning, want hij is inmiddels ook fervent aanhanger van de coltruien-religie.

Bald & Beautiful

Wie is de meest sexy kalende man ter wereld? Over die vraag had ik mij nog nooit gebogen, maar dat hoeft ook niet meer.

Máxima zit op cactussen, maar hoe?

Deze week bleek uit onderzoek van het Britse cosmetische chirurgiebedrijf Longevita dat prins William maar liefst 16,7 miljoen keer werd omschreven als sexy en/of aantrekkelijk, en daarmee laat hij de nummer twee (bokser Mike Tyson) ver achter zich. Weet u dat ook weer.

Comfy

Haar ziekenhuiskamer was nog maar amper opgeruimd toen prinses Sofia van Zweden - samen met haar man en pasgeboren zoon Julian - het ziekenhuis verliet.

Máxima zit op cactussen, maar hoe?

Gelukkig bleven hoge hakken en andere franjes hierbij achterwege, want als er één dag is waarop je niet sjiek de friemel voor de dag hoeft te komen, dan is dat wel de dag van de bevalling.

Smaken verschillen

Koningin Letizia droeg deze week een gewaagde verentop, en daarmee maakte ze heel wat tongen los. Niet vanwege de bijzondere plaatsing van de veren, die mij deden denken aan een flinke toef borsthaar, maar wel vanwege haar keuze voor blote armen.

Máxima zit op cactussen, maar hoe?

De een vond ze práchtig en het toppunt van perfectie, terwijl er ook afkeurende berichten klonken. Het totaalplaatje zou niet koninklijk genoeg zijn, niet chic genoeg. Smaken verschillen dus, maar één ding wil ik wel even aanstippen: net zozeer als kritiek op een maatje meer ongepast kan zijn, zo kan kritiek op een maatje minder dat ook zijn.

Foto's (c) RVD, Brunopress, ANP. Deze aflevering van Oranje Franje is ook verschenen in het Algemeen Dagblad

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in