Máxima's paleisbezoek: weer in Natan

Máxima's paleisbezoek: weer in Natan

De Oranjes gaan weer een drukke dag tegemoet in Indonesië, inclusief een vliegreis, een paleisbezoek en een tempelbezoek.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima vlogen terwijl wij lagen te slapen van Jakarta naar Yogjakarta (wederom met de koning in de cockpit) voor een bomvolle dag Indonesië. Daar aangekomen bleek Máxima opnieuw een luchtige topper van Natan uit haar koffer te hebben getrokken.

Je reinste chique zomerinspiratie, die koningin van ons

Máxima's paleisbezoek: weer in Natan

As we write is het koningspaar op het paleis van de sultan van Yogyakarta voor een lunch. Daarna gaan ze op bezoek in de wijk Kampoeng, waar bewoners dankzij de komst van internet gezamenlijk hun leef- en woonomstandigheden hebben kunnen verbeteren. Ook op het programma: een bezoek aan de Universitas Gadjah Mada, waar de koning en koningin in gesprek gaan met studenten. 

De koning is er druk mee deze week: hij vloog al zelf naar Jakarta, en maakte ook de trip naar Yogjakarta in de cockpit

Máxima's paleisbezoek: weer in Natan

En dan is er nog een avondprogramma, en dat belooft heel wat. De Oranjes melden zich dan bij het tempelcomplex van Prambanan. Prambanan is het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex in Indonesië. Willem-Alexander en Máxima krijgen een rondleiding door het tempelcomplex en wonen een deel van een traditionele Ramayana-voorstelling en een optreden van de moderne muziekgroep Rubah di Selatan bij.

Máxima's paleisbezoek: weer in Natan

Morgen breekt de laatste dag van het staatsbezoek aan. Eén dag vroeger dan gepland, want het reguliere donderdagprogramma van het koningspaar is geannuleerd door het bootongeluk van maandag. Hun vrijdagprogramma verschuift naar de donderdag, waarna de Oranjes eerder dan gepland weer naar huis vliegen.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in