Máxima-rewind: naar de paus

Máxima-rewind: naar de paus

Reken maar dat ze op het paleis stilstaan bij Goede Vrijdag.

De Oranjes zijn van huis uit hervormd, Máxima komt uit katholiek Argentinië. En hoewel we niet veel weten van het geloof op Huis ten Bosch (dat is een privézaak, vindt onze koning), weten we zeker dat de betekenis van Goede Vrijdag de drie A's niet ontgaat.

Dat Máxima haar katholieke opvoeding (vanaf de nonnen van haar kleuterschool tot een katholieke universiteit aan toe) niet vergeten is, bleek wel uit hoe ze glunderde toen ze in 2017 tijdens een staatsbezoek aan Italië samen met de koning op bezoek mocht bij de paus.

Máxima-rewind: naar de paus

Dat was zeker haar derde ontmoeting met paus Franciscus: de Oranjes waren in 2013 bij zijn inauguratie en mochten ook in 2016 op audiëntie in Vaticaanstad. Dat deze paus uit Argentinië komt, zal daar zeker mee te maken hebben.

Hier in 2013, bij de inauguratie van paus Franciscus

Máxima-rewind: naar de paus

Waar ze, vinden wij geen vloeken in de kerk, zo'n lekkere outfit droeg (die we op Herdenkingsdag 2020 nog eens in beeld kregen) dat we daar vandaag graag nog even op terugblikken. Wat je geloof ook is, katholiek, protestant, atheïst of iets er tussenin: elke Nouveau-vrouw houdt van mode, toch?

Máxima-rewind: naar de paus

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in