Máxima: op naar Davos

Máxima: op naar Davos

Onze koningin meldt zich morgen (dinsdag) en de dagen daarop in het Zwitserse Davos voor het World Economic Forum. Waar ze doet waar ze heel goed in is: met wereldleiders discussiëren over economie.

Het WEF staat elk jaar vaste prik op Máxima's agenda, dus pakte Hare Majesteit gisteren haar koffer vol winters waar. Vanavond (maandag) meldt ze zich al in Davos voor het 2020 TIME 100 Davos Dinner.

Haar programma in Davos bestaat (hou je vast) verder uit het bijwonen van plenaire sessies, het voeren van bilaterale gesprekken met regeringsvertegenwoordigers van diverse landen en functionarissen van centrale banken uit onder meer Ethiopië, Ghana, Italië, Nigeria en Pakistan en afspraken met vertegenwoordigers van fintech organisaties en het bedrijfsleven over de stand van zaken van verbetering van toegang tot financiële diensten.

Voor wie dat klinkt als een enorme mottige bedoening: onze koningin geniet er altijd met volle teugen van. In Davos heeft ze namelijk de kans om heel veel belangrijke wereldleiders, CEO's en andere royals in een paar dagen tijd te spreken, én haar eigen rol als speciaal afgezant van de VN op het gebied van inclusieve financiering verder onder de aandacht te brengen. Dat gebeurt vaak zonder fotografen in de buurt, maar de afgelopen jaren kregen we toch een aardig beeld van wat een paar dagen Davos inhoudt, voor onze koningin. Een terugblik.

2018

Sneeuw, altijd sneeuw (daar is het Zwitserland voor)

Discussies met premiers, presidenten en andere wereldleiders

Een Argentijnse reünie

2019

Onderonsjes met de crème de la crème uit politiek en koningshuizen: hier met Angela Merkel en prins William

Máxima: op naar Davos

Volop VN-praat en warme winterjassen

Wat een powerqueen. Succes de komende dagen, Majesteit!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in