Margarita: 'Ik sta eindelijk in mijn kracht'

Margarita: 'Ik sta eindelijk in mijn kracht'

Prinses Margarita (47) geeft in een interview met Hart van Oranje een inkijkje in haar leven met haar man Tjalling.

“Ik voel eindelijk dat ik in mijn kracht sta”, vertelde de dochter van prinses Irene in het programma. “Men zegt altijd: hoe ouder, hoe wijzer. Voor mijn veertigste vond ik veel dingen heel erg belangrijk. Nu zeg ik dingen af als ik ergens geen zin in heb.”

Ze deelde ook dat ze "heel happy is met de allerliefste man ter wereld". Aaaaaaah.

Margarita met haar gezin bij Jumping Amsterdam, januari 2020

Margarita: 'Ik sta eindelijk in mijn kracht'

Margarita trouwde in 2008 met Tjalling Siebe ten Cate, twee jaar nadat haar huwelijk met Edwin de Roy van Zuydewijn stukliep. Na haar scheiding herstelde ze de banden met de Oranjes, en tegenwoordig heeft ze twee dochters: Julia van 11 en Paola van bijna 9.

Over de roerige periode in haar leven die hieraan vooraf ging zei ze: "Je moet soms de keuze maken of je ergens in blijft hangen, of dat je verder gaat. Ik ben verder gegaan. Je hebt zelf de regie over je leven, niemand anders. Jij beslist en bepaalt wat je doet. Durf je vrienden en familie om hulp te vragen als het nodig is, en durf toe te geven dat je bepaalde dingen niet goed gezien hebt.”

Beeld:

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in