Mabel enorm in haar sas tijdens ontvangst award

Mabel enorm in haar sas tijdens ontvangst award

 Prinses Mabel is "enorm dankbaar" voor de AmsterdamDiner Award. Die nam ze zaterdagavond in ontvangst voor haar jarenlange steun aan de wereldwijde strijd tegen hiv en aids. Op het podium en tijdens het verdere event was duidelijk te zien dat de prinses goed in haar vel zit.

"Als we grote veranderingen in de wereld te werk willen stellen, kan niemand dat alleen", zei Mabel in haar dankwoord, nadat ze had opgemerkt dat ze "niet heel goed" is in het aannemen van prijzen.

"Ik denk dus dat deze prijs een erkenning is voor iedereen met wie ik me al jaren inzet voor het gevecht tegen aids. Als we samenwerken kunnen we dat verschil maken, kunnen we die wereld zonder aids creëren."

Ook tijdens de fotosessies oogde de prinses ontspannen en goedlachs:

Met de AmsterdamDiner Award, die werd uitgereikt in AFAS Live, wil de AmsterdamDiner Foundation speciale erkenning geven aan mensen en organisaties die zich inzetten om een wereld zonder aids mogelijk te maken.

Volgens de foundation zet Mabel zich "consistent, openlijk en actief in voor de strijd tegen aids". 

Beeld: Hollandse Hoogte/Edwin Janssen. Bron: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in