Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Lekker bakken: de taart van Meghan en Harry

Nog op zoek naar een bakprojectje voor dit weekend? Bak de bruidstaart van Meghan en Harry. In een flinke breuk met traditie (die slagroomtaart voorschrijft) kondigden Meghan en Harry aan een citroen-vlierbessentaart te serveren tijdens hun bruiloft. En hoewel die van hun ongetwijfeld een lust vo...

Lekker bakken: de taart van Meghan en Harry

Nog op zoek naar een bakprojectje voor dit weekend? Bak de bruidstaart van Meghan en Harry.

In een flinke breuk met traditie (die slagroomtaart voorschrijft) kondigden Meghan en Harry aan een citroen-vlierbessentaart te serveren tijdens hun bruiloft. En hoewel die van hun ongetwijfeld een lust voor tong én oog wordt (zie de voorbeelden van royal-bakker Claire Ptak hieronder), is de taart vrij gemakkelijk thuis na te bakken.

Het enige wat je naast normale bakbenodigdheden in huis hoeft te halen is een citroen en een fles vlierbessensiroop (gewoon bij de meeste supermarkten te krijgen als ‘elderflower cordial’). Gelukt? Dan vind je hieronder het recept. Ook leuk voor een viewing party op zaterdag de 19e!

Ingrediënten:

-       225 gram zachte ongezouten boter

-       225 gram poedersuiker

-       4 eieren (maat L)

-       225 gram zelfrijzend bakmeel

-       2 eetlepels suiker

-       Het sap en de rasp van 1 citroen

-       100 ml vlierbessensiroop

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ronde bakvorm van 20 centimeter in. Bekleed de vorm met bakpapier.
  2. Doe de boter, suiker en citroenrasp in een grote kom en klop tot luchtig. Voeg een voor een de eieren toe. Meng er ook alvast twee eetlepels bloem doorheen.
  3. Zeef de rest van de bloem erbij en vouw het geheel rustig door elkaar. Schep het mengsel in de bakvorm en strijk glad.
  4. Bak ongeveer 45 minuten, tot de zijkanten loslaten. Test met een prikker of het midden van de cake gaar is.
  5. Laat 5 minuten in de vorm afkoelen.
  6. Pers de citroen door een zeef, en meng met het siroop.
  7. Pik met een sateprikker gaatjes in de hele bovenkant van de cake. Bedruip daarna met de siroop en besprenkel met de suiker. Of maak met poedersuiker en citroensap een glazuur voor over de taart.
  8. Laat de cake volledig afkoelen voor je ‘m uit de vorm haalt.
  9. Decoreer de cake met eetbare bloemen voor een extra royal randje.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in