Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koningin Camilla geeft hond zelfde naam als kleinkind

Namen bedenken blijft natuurlijk lastig!

camilla

Dat royals dol zijn op huisdieren, weten we inmiddels. Zo had wijlen koningin Elizabeth jaren lang corgi's en hebben ook onze eigen Oranjes viervoeters in huis lopen. Koningin Camilla is ook dol op honden. Sterker nog, als beschermvrouw van Medical Detection Dogs mocht de koningin een nieuwe puppy een naam geven – en het lijkt erop dat ze inspiratie heeft gezocht bij haar eigen familie!

Schattige hond

De liefdadigheidsinstelling deelde een mega schattige foto van de kleine puppy op social media platform X. De hulphond poseert liggend op het gras voor de camera en verblijdt iedereen met zijn schattige koppie. "Maak kennis met Freddy, ons nieuwste teamlid vernoemd door een zeer speciale supporter - onze beschermvrouwe, de koningin."

"Hare Majesteit werd uitgenodigd om een puppy een naam te geven om haar voortdurende steun te vieren. Welkom bij het team, Freddy!"

Kleinkinderen

Camilla heeft niet zomaar voor de naam Freddy gekozen, want het blijkt een naam te zijn die al in haar familie voorkomt. Een van haar kleinzoons heet namelijk ook Freddy. Het gaat om de zoon van haar zoon Tom Parker Bowles. Hij heeft samen met zijn ex-vrouw Sara Buys twee kinderen, zoon Freddy en dochter Lola.

Freddy is wel een stukje ouder dan de pasgeboren puppy, want hij kwam in 2011 ter wereld. Tevens is hij Camilla's jongste kleinkind. Tijdens de kroning van koning Charles kreeg hij nog een ererol en stond hij naast neefjes Gus, Louis en prins George op het balkon.

Embed from Getty Images

Naast Freddy en Lola is Camilla ook grootmoeder van de drie kinderen van haar dochter Laura Lopes. Zij kreeg dochter Eliza en tweeling Gus en Louis.

Hoewel de koningin niet vaak iets loslaat over de band met haar kleinkinderen, zei ze recent in een gesprek met Vogue het volgende over haar kleinkids. "De meisjes beginnen zich te verdiepen in kleding en make-up en, weet je, het is best beangstigend als je ze ziet met gaatjes in hun oren en veel nieuwe make-up en grappig gekleurd haar en zo." Ze probeert haar kleinkinderen regelmatig te spreken via de telefoon. "Het is heel leuk om een sms'je te krijgen," zei ze. "We leren van heel jonge mensen en zij leren ook van ons. Zo is het altijd geweest."

Royalty
  • Hello! Magazine
  • NL Beeld, X