Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koningin Camilla bracht eerbetoon aan vader en koningin Elizabeth tijdens werkbezoek

Zowel haar vader als haar schoonmoeder hadden beiden een sterke connectie met de Royal Lancers, waar Camilla een bezoek bracht. 

Camilla eerbetoon

Afgelopen maandag bracht koningin Camilla een werkbezoek aan de Royal Lancers op hun basis in Catterick Garrison. Dit was de eerste keer dat ze er een bezoek bracht nadat ze in 2023 de hoogste kolonel van het Britse legerregiment werd. Tijdens haar bezoek bracht ze echter een eerbetoon aan haar vader én aan haar schoonmoeder, wijlen koningin Elizabeth.

Eerbetoon aan vader

De titel die Camilla in juni 2023 kreeg, was een erg sentimenteel moment voor haar. Haar vader, wijlen majoor Bruce Shand, diende tijdens de Tweede Wereldoorlog namelijk bij de Royal Lancers, waar hij twee Military Crosses ontving voor zijn dapperheid in de strijd.

Camilla kon het dan ook niet laten om haar vader te eren tijdens haar bezoek aan de basis. Zo droeg ze een outfit geïnspireerd op het militaire uniform. Gehuld in een marineblauwe jurk van ontwerpster Fiona Clare met prachtige details op de schouders, een felrode kraag en gouden knopen, net als de Royal Lancers. Ze maakte haar look af met een rode baret.

NL Beeld / PA Images

Een link naar Elizabeth

Haar outfit was echter niet het enige wat opviel. Zo droeg ze op haar jasje een glinsterende broche van de schedel met gekruiste botten. En hoewel deze natuurlijk linkte naar het regime, had deze ook een geschiedenis met wijlen koningin Elizabeth. Het sieraad is namelijk afkomstig uit haar juwelencollectie.

Ook Elizabeth speelde een lange tijd een belangrijke rol bij de Royal Lancers. Zo werd zij op haar 21e verjaardag benoemd tot kolonel-hoofd van de voorloper van de eenheid, de 16th/5th Lancers. Tot haar dood in 2022 bleef ze altijd sterk verbonden aan het regime.

Wijlen koningin Elizabeth en koningin Camilla gespot met dezelfde broche (NL Beeld / PA Images).

Memoires

Tijdens haar bezoek inspecteerde Camilla 152 soldaten in de parade en hield ze een korte toespraak. Zo vertelde ze hoe trots ze was om kolonel te mogen zijn van de Royal Lancers en citeerde haar vaders memoires, die in 1937 bij het regime kwam.

"Iedereen was er gastvrij en de sfeer was ontspannen. Ik werd onder de hoede van de adjudant genomen, een aardige man en een rustige, efficiënte soldaat. Ik was hem veel dank verschuldigd omdat hij me niet alleen uit de brand hielp, zonder de kolonel daar op de hoogte van te stellen, maar me ook op oordeelkundige wijze aanstelde aan bepaalde hogere onderofficieren."

NL Beeld / Avalon
NL Beeld / Avalon

Ze voegde daar zelf nog aan toe: "Vandaag, 87 jaar later, ben ik verheugd om te zien dat de sfeer onder de Lancers nog steeds gastvrij en ontspannen is, en dat jullie nog steeds een hele aardige, rustige, efficiënte adjudant hebben."

Royalty
  • People
  • NL Beeld