Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koning Frederik en koningin Mary trakteren ons op nieuwe foto ter ere van twintig jaar huwelijk

Tijd voor een throwback!

mary fred

Het was vandaag een heugelijke dag voor koning Frederik en koningin Mary, want de twee zijn twintig jaar getrouwd. Waar het Deense hof er zelf vandaag kort bij stilstaat met een nuchter bericht op sociale media, zijn wij uiteraard in de archieven gedoken voor de nodige kiekjes van de grote dag.

Porseleinen huwelijk

Waar andere royals uitpakken met uitgebreide throwback-kiekjes zoals William en Kate, of zelfs met een volledige fotosessie à la Henri en Maria Teresa, houden Frederik en Mary het vandaag nuchter. Ondanks het feit dat zij met twintig jaren toch een flinke mijlpaal bereikt hebben, heeft hun porseleinen huwelijk vandaag niét de hoogste prioriteit. Dat blijkt wel uit het bericht dat ze op sociale media gedeeld hebben.

Zo poseren de twee op het dek van het imposante schip de Dannebrog in een set praktische matchende bodywarmers waar menig ANWB-koppel nog een puntje aan kan zuigen. Het paar is vandaag namelijk richting Noorwegen vertrokken voor hun tweede staatsbezoek als kersvers koningspaar.

"Over een paar uren zal het Koninklijk Paar arriveren in Oslo en een staatsbezoek aan Noorwegen beginnen, nadat Hunne Majesteiten gisteren vanuit Denemarken vertrokken met het Koninklijk Schip Dannebrog", schrijft het hof bij de foto.

Pas daarna vervolgen zij: "De aankomst in de Noorse hoofdstad vindt ook plaats op een heel bijzondere dag. Het is het twintigste huwelijksjubileum van de Koning en Koningin." Zo blijkt maar weer: duty comes first voor het nuchtere stel! Schattig genoeg reageert het officiële account van het Noorse hof met de tekst: "Gefeliciteerd, tot snel!"

Throwback

Nu zijn matchende windjacks leuk en aardig, maar als glamourpoezen houden wij toch nét iets meer van de pracht en praal van de royal wedding. Op 14 mei 2004 stapte het paar in het huwelijksbootje te Kopenhagen, nadat zij in oktober van het voorgaande jaar hun verloving hadden aangekondigd.

Voor de gelegenheid ging Mary gekleed in een prachtige japon door de Deense designer Uffe Frank, die zij combineerde met een bijzondere historische sluier, die voor het eerst gedragen werd door de overgrootmoeder van haar kersverse echtgenoot. Mary was hiermee de eerste dame die niét van adellijke komaf was die deze sluier mocht dragen.

Het stralende diadeem op haar hoofd was een cadeautje van koningin Margrethe en prins Henrik. Een bijzonder vorstelijk cadeau van Mary's schoonfamilie, non?

NL Beeld / Abaca Press

De ring waarmee haar droomprins op één knie ging voor de Australische schone was destijds bezet met één centrale diamant en twee baguette-geslepen robijnen ernaast. Deze keuze was bepaald geen toeval: het zijn namelijk de kleuren van de Deense vlag!

Bij haar huwelijk kreeg Mary een diamanten ring om haar vinger geschoven, en sindsdien draagt ze de twee ringen altijd als een kleine stack. Sindsdien heeft zij haar verlovingsring nog van een set glitterende upgrades voorzien: aan weerszijden van de robijnen straalt nu een extra setje diamanten. Een extra dosis bling? Daar zijn wij natuurlijk ook groot fan van. Op naar de volgende twintig jaren!

Royalty
  • Beau Monde, The Court Jeweller, Instagram @detdanskekongehus
  • NL Beeld