Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koning Charles had geen idee dat déze uitspraak hem anno 2024 nog steeds zou achtervolgen

Oei!

charles uitspraak

In 2020 besloten Harry en Meghan afstand te doen van hun titels. Ook de publieke koninklijke financiën werden daarbij stopgezet. En dat dat niet geheel zonder problemen ging, is een understatement. Zo kwam Harry in 2023 met zijn eigen boek, Spare. Iets wat koning Charles 39 jaar geleden – tijdens de geboorte van zijn jongste telg – nooit had zien aan komen.

Heir en spare

In het boek komen verschillende dingen vanuit Harry's perspectief aan het licht. Maar dat is niet het enige. Zo zou Charles een bepaalde uitspraak hebben gedaan tijdens de geboorte van Harry, die hem nog steeds achtervolgd. Charles zou tijdens de geboorte van Harry hebben gezegd tegen wijlen prinses Diana: "Geweldig! Nu heb je me een heir (erfgenaam, red.) en een spare (reserve, red.) gegeven. Mijn werk zit erop." Anno 2024 weten we natuurlijk dat het niet zo heeft uitgepakt, waardoor de familiebanden van de Britse royals aardig bekoeld zijn.

Baldadig

Zo is Harry altijd al een baldadig kind geweest. Hij werd van kleins af aan al het 'brutale' broertje van William genoemd – iets wat hij duidelijk van zijn moeder heeft geërfd. En ook Harry wist dat. Zo vertelde hij in 2022: "Ik herinner me altijd haar lach, haar brutale lach. Ze zei altijd tegen me: 'Je kunt in de problemen komen, maar zorg ervoor dat je niet wordt gepakt."

Toch keek Harry altijd op tegen William. Hij trad bijvoorbeeld in veel opzichten in dezelfde voetsporen als Wills. Ze gingen naar dezelfde scholen en volgde zijn broer tijdens koninklijke evenementen. De pers daarentegen, behandelde de twee jongens altijd al anders. De één werd immers koning, de ander niet.

Van feestbeest naar de ware liefde

Toen Diana in 1997 verongelukte in Parijs, veranderde dat het hele leven van de kleine, jonge prins. Zo stond hij later bekend als de 'feestprins' en gebruikte hij drugs en dronk hij veel alcohol. "Ik nam mijn toevlucht tot alcohol. Ik wilde het gevoel verdoven, ik wilde mezelf afleiden. Ik nam ook mijn toevlucht tot drugs", onthulde hij jaren later.

Harry vond daarna – in 2004 – zijn koninklijke plicht bij de Royal Military Academy Sandhurst. "Iedereen die zegt dat ze niet van het leger genieten is gek", stelde hij. Door de tijd in het leger wist hij ook een sterke band op te bouwen met zijn oma, wijlen koningin Elizabeth. Harry heeft dan ook tot 2015 gediend in het leger. Niet veel later kwam hij Meghan Markle tegen, wie hij uiteindelijk bestempelde als de liefde van zijn leven.

Vaderschap

Wat er daarna allemaal gebeurde, weten we hoogstwaarschijnlijk allemaal. Hoewel het stel in 2020 afstand nam van hun titels, lijken de twee anno 2024 gelukkiger dan ooit. Zo hebben ze inmiddels twee koters rondrennen en houden zij Harry en Meghan met beide benen op de grond. "Ik ben gewoon dankbaar dat ik vader ben", aldus Harry in gesprek met Good Morning America eerder dit jaar.

Royalty
  • Honey Nine
  • NL Beeld