Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koning Charles is smaakvermogen kwijt door strijd tegen kanker

De behandelingen tegen de ziekte eisen zo zijn tol.

charles

Afgelopen februari kwam naar buiten dat koning Charles kanker heeft en dat hij daarvoor behandeld moet worden. De behandelingen eisen zo zijn tol van de 75-jarige koning, want hij is inmiddels zijn smaakvermogen kwijtgeraakt.

Neveneffecten

Je zou het bijna vergeten – want Charles verschijnt weer gewoon op publieke werkbezoeken – maar de koning volgt chemotherapie om de kanker tegen te gaan. Tijdens zijn bezoek aan het Army Flying Museum in Hampshire heeft hij voor het eerst gesproken over de gevolgen van de behandelingen. Zo zou hij zijn smaak verloren zijn.

Charles sprak tijdens het bezoek met de Britse legerveteraan Aaron Mapplebeck. De legerveteraan heeft vorig jaar teelbalkanker gehad en moest ook chemotherapie ondergaan. Daardoor kreeg hij last van verschillende neveneffecten, waaronder het verlies van zijn smaakvermogen. Charles heeft hier ook last van, zo bevestigde hij aan de veteraan.

Weer aan het werk

In februari maakte de Britse monarch bekend ziek te zijn. Sindsdien wordt hij behandeld. Welke soort kanker hij heeft, is niet bekendgemaakt. De koning legde tijdelijk zijn publieke taken neer, maar eind april pakte hij deze weer op.

Gisteren deelde hij nog een nieuwe titel uit aan zijn zoon, William. De prins heeft de rol van colonel-in-chief van het Army Air Corps gekregen van zijn vader. De titel gaat dus voorbij aan de neus van prins Harry. De komende tijd heeft Charles een drukke periode voor de boeg. Zo staat onder andere de jaarlijks terugkerende ceremonie ter ere van de verjaardag van de regerende Britse monarch – genaamd 'Trooping the Colours' – op de planning. Ook zijn er verschillende tuinfeesten op Buckingham Palace. De eerste vond vorige week plaats.

Royalty
  • HLN
  • NL Beeld