Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koning Charles verscheen tijdens zijn eerste publieke optreden met een bijzondere stropdas

De geruchtenmolens draaiden dan ook overuren.

charles stropdas

Dat koning Charles dol is op zijn kleinkinderen, dat is een ding wat zeker is. En dit laat hij dan ook maar al te graag blijken. Zo verscheen hij tijdens zijn eerste publieke optreden met een speelse stropdas om zijn hals. En wat blijkt? Met deze stropdas refereerde hij naar zijn kleinkinderen.

Speelse stropdas

Op 30 april verscheen koning Charles – met koningin Camilla aan zijn zijde – weer voor het eerst in het openbaar na zijn kankerdiagnose. En hoewel zijn aanwezigheid een heel ding an sich was, viel het de meesten ook op dat hij koos voor een ietwat bijzondere stropdas.

Zo was deze roze met blauw, inclusief allemaal T-rex dinosaurussen. Hm, een erg opvallende keuze, non? Toch zit er een hele mooie en bijzondere betekenis achter deze stropdas. Wat blijkt? Deze stropdas zou hij hebben gekregen van zijn kleinkinderen voor kerst – hoogstwaarschijnlijk van kleinzoon én dinoliefhebber prins Louis. Ha!

Dit is echter niet de eerste keer dat de koning deze stropdas droeg. Zo verscheen hij er in januari 2023 ook al eens mee, toen hij een bezoek bracht aan de kerk in Norfolk.

NL Beeld / Newspix

Speculaties

Ook kan de stropdas een speelse knipoog zijn naar de koninklijke titel van Charles. Zo gebruikt hij de initiaal 'R' achter zijn naam, wat staat voor Rex – en laat dat nou nét in het Latijns 'koning' betekenen.

Maar zo zijn er natuurlijk nog heel veel meer speculaties gaande. Het ontwerp kan namelijk ook staan voor de kracht in tijden met veel tegenslagen. Tja, zeg het maar. De koning is in ieder geval wel helemaal hip op het gebied van stropdas-mode, toch?

Geintje

Niet alleen aanschouwers viel het op dat Charles een bijzondere stropdas droeg. Ook Natural History Museum in London merkte het op, en konden het niet laten om een grapje uit te halen met de koning. Zo vroegen ze op het platform X: "Wie droeg het het beste?", waarin we een foto van Charles met zijn stropdas zien én een foto van een T-rex met een Charles-stropdas om zijn nek.

"Onze eigen T-Rex had zijn Charles-stropdas uitgekozen om de bezoekers vanochtend te begroeten! Een van hen zal zich moeten omkleden...", luidde het bericht verder. Het paleis kon dan ook niets anders dan een leuke reactie achterlaten op het bericht: "Rex-cellent choice! 🦖"

Royalty
  • HLN, Daily Mail
  • Adobe Stock, X