Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hofdame prinses Margaret over The Crown: 'Blij dat de serie voorbij is'

Lady Anne Glenconner, die tevens Margarets beste vriendin was, vindt dat de prinses verkeerd geportretteerd is in de serie.

the crown

Lady Anne Glenconner was twee handen op één buik met prinses Margaret. Later werd ze ook haar hofdame en werkte ze maar liefst 34 jaar voor het zusje van Queen Elizabeth. In een exclusief interview met Blauw Bloed vertelt ze onder meer wat ze vindt van de manier waarop Margaret geportretteerd is in The Crown.

Jonge vriendinnen

Aan Blauw Bloed vertelt Lady Glenconner dat ze Margaret ontmoette toen ze slechts 3 jaar oud was. Het klikte gelijk tussen de twee. "We waren allebei best ondeugend, we deden namelijk altijd dingen die we eigenlijk niet mochten doen. We zijn eigenlijk altijd met elkaar bevriend gebleven, maar toen de oorlog begon, zagen we elkaar niet meer. Zij was namelijk met de koninklijke familie in Windsor en mijn zusje en ik werden naar Schotland gestuurd."

Rechtzetten

Na de oorlog vroeg Margaret of Lady Glenconner haar hofdame wilde worden, en zo geschiedde. Drie jaar geleden bracht ze een boek uit waarin ze haar relatie met de prinses beschreef. "Deels omdat prinses Margaret dat graag gewild had, maar ook omdat ik wat recht te zetten had", legt ze uit. "Er zijn zoveel mensen die vreselijke dingen over prinses Margaret hebben geschreven, terwijl ze haar niet eens echt gekend hebben. Ik heb haar wel goed gekend, en ik weet dat het een ontzettend lieve en attente vrouw was. Mensen hielden van haar en ze toverde altijd een lach op het gezicht van de mensen."

The Crown

Ook in The Crown vindt Lady Glenconner dat Margaret op een verkeerde manier wordt geportretteerd. Ze vindt het erg dat veel Amerikanen geloven dat alles wat in de serie te zien is, waargebeurd is. "Ik heb Helena Bonham Carter, die het personage van prinses Margaret speelde, ook in het privé verteld hoe teleurgesteld ik was over hoe zij de prinses portretteerde", vertelt ze. "Als ze naar mij was gekomen, dan had ik haar onder het genot van een kop thee met alle liefde de details verteld over haar karaktereigenschappen en andere details. Hoe ze uiteindelijk geportretteerd is, vind ik verschrikkelijk, maar er is helaas niets meer aan te veranderen. Ik ben blij dat de serie voorbij is."

Royalty
  • Blauw Bloed
  • The Crown