Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hoera! Prinses Ariane 17 jaar

Kleine prinsessen worden groot.

Ariane

Hiep, hiep hoera! Prinses Ariane mag vandaag alweer 17 kaarsjes uitblazen. De jongste van de drie A'tjes viert haar verjaardag dit jaar in het zonnige Italië, waar ze studeert. Hoe gaat het nu met de prinses?

Studie in Italië

Ariane is vorige zomer naar het Italiaanse Duino-Aurisina vertrokken om aan dezelfde school als Alexia te gaan studeren voor haar Internationaal Baccalaureaat. Een diploma waarmee je binnenkomt bij de beste universiteiten ter wereld.

Het United World College Adriatic ligt aan de Golf van Triëste, op de grens met Slovenië. In een klein dorpje (dat is in Wales ook zo), waar de school geen echte campus heeft maar lessen worden gevolgd verspreid over het dorp zelf. #knus

Beeld: © RVD / Z.M. de Koning

Wales vs. Italië

UWC Adriatic is een van de achttien United World Colleges, een internationale school waar je in twee jaar wordt klaargestoomd voor een toekomst als ‘onafhankelijk denker’. De school in Wales is de laatste jaren een ware royal hotspot geworden, maar Ariane kiest dus net een andere weg.

Waarom Italië? Nou, het kan natuurlijk dat de jongste A net als oma Beatrix dol is op het land. Zij heeft er natuurlijk een huis, waar Ariane ook de nodige tijd heeft doorgebracht. Al is het wel 5,5 uur rijden naar oma straks, dus om de hoek ligt het Adriatic niet. Maar goed, een klein binnenlands vluchtje… wij snappen wel dat ze Italië verkiest boven de notoir tochtige hallen van de school in Wales.

De school

Maar waar houden de leerlingen van de Italiaanse kostschool zich dan zoal mee bezig? “Wij geloven dat educatie jonge mensen zou moeten helpen ontdekken dat verandering mogelijk is, en dat zij dit kunnen verwezenlijken”, stellen zij op hun website. In de praktijk komt dit erop neer dat de leerlingen aan één van de prestigieuze kostscholen naast hun gewone curriculum ook worden betrokken bij allerhande liefdadigheidsprojecten en initiatieven op het gebied van bijvoorbeeld duurzaamheid, diversiteit, en community. Zo hebben de jonge studenten een flink druk leventje!

Of Ariane tussen al die drukte tijd heeft om terug naar Nederland te vliegen voor Koningsdag? Dat weten we nog niet. Wat we wel weten is dat het studiejaar er op 18 mei op zit en Ariane weer richting huis mag. Ze zal haar verjaardag dus in ieder geval doorbrengen in het Italiaanse dorpje. Geen Nederlandse kringverjaardag in Huis ten Bosch dus, maar een birthday à la Italië met hoogstwaarschijnlijk pizza. Gefeliciteerd, Ariane!

Royalty
  • Libelle, Nouveau archief
  • NL Beeld / RVD