Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hoe prins Albert een betere vader probeert te zijn dan zijn eigen vader was

Het gebrek aan liefde in zijn eigen jeugd compenseert de prins ruimschoots bij zijn kinderen.

albert

Prins Albert is naast een hardwerkende royal en Monegaskisch luxepaard óók een toegewijde familieman. In een interview vertelt hij over zijn eigen vader, en hoe hij een betere ouder probeert te zijn voor Jacques en Gabriella.

Twee handen op één buik

Prins Jacques en prinses Gabriella zijn al sinds hun geboorte onafscheidelijk. De Monegaskische tweeling beschermt elkaar, komt voor elkaar op en doet zo ongeveer alles samen. Ook wanneer de twins voor het grote publiek verschijnen, zien we ze niet anders dan zij aan zij en hand in hand. Hartstikke schattig natuurlijk, maar Albert en Charlene vinden het ook belangrijk dat de kinderen zich als individu ontwikkelen. Reden genoeg voor het prinselijk paar om ze uit elkaar te halen op school: sinds dit jaar zit de tweeling op het prestigieuze Institution François d’Assisi-Nicolas Barré in aparte klassen.

Jacques als bodyguard voor zijn geliefde zusje (beeld: NL Beeld)

Verschillend

Hoewel de tweeling in sommige opzichten op elkaar lijkt, zien Albert en Charlene ook de nodige verschillen in karakter. “Zij is een dametje met een onafhankelijk karakter en drukt zich vrijmoedig uit”, vertelt Albert over Gabriella. “We dachten dat Jacques meer introvert was, maar hij wint nu al een tijdje aan zelfvertrouwen.”

Met een stel werkende royals als ouders zijn Jacques en Gabriella natuurlijk al gewend om af en toe in de spotlights te staan. “Ze zijn zich er aardig van bewust dat we geen standaard gezin zijn”, aldus Albert. “Het lijkt ons goed om ze er al jong een beetje aan te laten wennen, maar er zit geen enkele druk achter.”

Beeld: NL Beeld

Slechte band

Albert had zelf een hele andere band met zijn vader, prins Rainier. “Veeleisend, maar rechtvaardig”, noemde Albert hem ooit. Volgens velen een verkapte manier om aan te geven dat de vader-zoonrelatie niet al te best was. Ook Alberts zus Caroline liet zich al eens negatief uit over hun vader. “Mijn vader was heel bezitterig”, aldus de prinses. “Hij begreep niet waarom iemand er vrienden op na wilde houden. ‘Wantrouw anderen’, herhaalde hij vaak tegen ons. ‘Familie volstaat, jullie hebben niemand anders nodig.’”

Naast de slechte band met zijn vader was de hele gezinssituatie voor Albert en zijn zussen overigens niet bepaald om naar huis te schrijven. “Toen we klein waren, waren we zonder twijfel meer gehecht aan ons kindermeisje dan aan onze ouders”, zei prinses Caroline ooit.

Compenseren

Vanwege het gebrek aan ouderliefde in hun eigen jeugd, proberen zowel Albert en Caroline als hun zusje prinses Stéphanie om hun eigen kinderen anders op te voeden. Zo probeert Albert elke ochtend met zijn kids te ontbijten en dan uitgebreid met ze te praten. Met zijn kinderen uit eerdere relaties, Jazmin en Alexandre, heeft de prins ook een goede band opgebouwd. Hij is hier nooit heel open over geweest, maar zei ooit wel over vader zijn: “Je kunt het maar één keer doen.” Wijze woorden!

Royalty
  • Paris Match, Libelle
  • NL Beeld