Hertogin van Cornwall op versiertour

Hertogin van Cornwall op versiertour

Prinses Diana noemde haar weliswaar smalend ‘The Rottweiler’, Camilla Parker-Bowles liet zich gisteren juist van haar meest vriendelijke kant zien. De hertogin van Cornwall ontving celebrity chefs Jamie Oliver en Hugh Fearnley-Whittingstall in de keuken van het koninklijke Clarence House, waar ze met kroonprins Charles resideert.

Cupcakes voor saamhorigheid

Hertogin van Cornwall op versiertour

Cupcakes bakken voor het goede doel stond op het programma. Dat wil zeggen, cupcakes versieren. Op de vraag of ze alle 140 cupcakes zelf had gebakken, grapte Camilla weliswaar “Natuurlijk!” maar daarvoor stond de hofhouding al vanaf 7.30 uur achter het fornuis. Met het bezoek loopt Camilla zich alvast warm voor het Get Together Event dat op 17 en 18 juni plaatsvindt. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement –dat dit jaar in het teken staat van diversiteit- worden door heel Groot-Brittanië straatfeesten, picknicks, bakwedstrijden en barbecues georganiseerd.        Lees ook: 15 Dingen die hertogin Kate op en top Engels maken

Koninklijke knoeipartijHet keukentrio voorzag de cupcakes voor de gelegenheid met een icing in de kleuren van de Engelse vlag. En Camilla is misschien een vrouw van vele talenten, cupcakes decoreren kan ze beter van haar cv laten. Of zoals ze het zelf zegt: “Versieren is nooit mijn sterkste punt geweest. Ik maak er mijn eigen, unieke stijl van.” Toen ze een spuitzak met vanillecrème van Jamie overnam, knoeide ze de topping per ongeluk op de stropdas van River Cottage-presentator Hugh Fearnley-Whittingstall. Die liet zich er overigens niet door uit het veld slaan en likte de icing ter plekke van zijn das.