Hertogin Kate brengt de pandemie in beeld

Hertogin Kate brengt de pandemie in beeld

Er komt een Hold Still fotoboek uit.

Het was een van de leukste royal initiatieven van het afgelopen jaar: het Hold Still project van de hertogin van Cambridge, waarin ze Britten vroeg een foto op te sturen van hun leven in lockdown. Ze selecteerde de meer dan 31.000 inzendingen zelf, samen met een curator van de National Portrait Gallery, tot er honderd overbleven die de sfeer van het jaar het beste samenvatten.

Hertogin Kate brengt de pandemie in beeld

Het leverde prachtige, grappige en ontroerende portretten op, veelal gemaakt met telefoons, waar zoveel vraag naar is, dat er een fotoboek van wordt gemaakt. De opbrengst gaat naar de National Portrait Gallery (waar Kate beschermvrouw van is) en Mind Charity, een mental health stichting waar de Royal Foundation al jaren mee samenwerkt.

Hertogin Kate brengt de pandemie in beeld

Hold Still: A Portrait of Our Nation in 2020 komt op 7 mei uit – perfecte timing met de versoepelingen in Engeland – en Kate schreef zelf het voorwoord:

Hertogin Kate brengt de pandemie in beeld

"Als we in de toekomst terugkijken op de COVIF-19 pandemie, zullen we denken aan de uitdagingen waar we voor kwamen te staan – de dierbaren die we verloren, de eindeloze isolatie van onze vrienden en familie en de druk waaronder mensen met essentiële beroepen hun werk moesten uitoefenen. Maar we zullen ons ook de positieve dingen herinneren, de onvoorstelbaar onbaatzuchtige daden, de helpers en de helden die uit alle lagen van de samenleving kwamen en hoe we ons aanpasten aan het nieuwe normaal."

Foto (c) Matt Porteous / Kensington Palace 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in