Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Harry en Meghan krijgen voor tweede jaar op rij geen uitnodiging voor Trooping the Colour

Ouch!

Harry Meghan

Prins Harry en Meghan zullen op 15 juni niet aanwezig zijn bij de jaarlijkse Trooping the Colour-ceremonie, zo weet People te melden. Het is daarmee het tweede jaar op rij dat het stel geen uitnodiging heeft gekregen.

Trooping the Colour

Op 15 juni vindt Trooping the Colour plaats, de jaarlijkse militaire parade in het centrum van Londen waarmee de verjaardag van de koning wordt gevierd. Echter, prins Harry en Meghan schitteren voor het tweede jaar door afwezigheid. Vorig jaar was het koppel ook al niet meer welkom. "Ik ben bang dat dit een gevolg is van de staat van hun relatie", vertelde een bron destijds aan Daily Mail.

Harry en Meghan hebben de Trooping the Colour-ceremonie voor het eerst samen bijgewoond in 2018, een maand nadat ze in het huwelijksbootje zijn gestapt. In 2020 en 2021 werd het event vanwege de coronapandemie in een andere vorm georganiseerd, zonder een grote bijeenkomst van familieleden. In 2019 en in 2022 waren de hertog en hertogin van Sussex wél van de partij.

Kate

Onlangs kwam naar buiten dat de kans heel klein is dat we ook prinses Kate dit jaar nog in het openbaar zullen zien. Momenteel is de prinses onder behandeling voor de kanker die bij haar eerder dit jaar werd vastgesteld. Ondanks dat het eerst nog om geruchten ging dat we haar een tijd zouden moeten missen, werd vorige week definitief bekendgemaakt dat ze niet aanwezig zal zijn bij de Colonel's Review, de traditionele oefening van Trooping the Colour op 8 juni aanstaande.

In eerste instantie zou deze repetitie het eerste evenement zijn waar Kate weer aanwezig zou zijn nadat ze in januari – voor zover op dat moment bekend – haar buikoperatie onderging. Nu ze onder behandeling is voor haar ziekte, ziet haar agenda er toch anders uit; namelijk vrij van koninklijke taken en met de focus op herstel.

Of de prinses tijdens de officiële viering van de verjaardag van de koning wel in het openbaar zal verschijnen is nog maar de vraag. We hopen natuurlijk van harte op een wuif vanaf het balkon, maar de vermoedens dat de prinses zal schitteren in afwezigheid zijn groot.

Koning Charles

Uiteindelijk draait deze dag natuurlijk om de viering van de vorst. Maar ook de gezondheid van Charles gooit roet in het eten. Het Britse hof maakte vorige week namelijk ook bekend dat koning Charles dit jaar niet traditiegetrouw te paard zal verschijnen. De beoordeling van soldaten tijdens zijn officiële verjaardag parade zal hij leiden vanuit een Ascot Landau-koets samen met Camilla.

Royalty
  • HLN, Nouveau archief
  • NL Beeld