Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Gezondheidsupdate: prinses Anne legt tijdelijk werkzaamheden neer

De Princess Royal liep onlangs een hersenschudding op. 

anne

Het was onlangs flink schrikken voor de Britse royals: prinses Anne is namelijk opgenomen in het ziekenhuis. Buckingham Palace meldde dat de Princess Royal tijdens een incident in haar huis 'lichte verwondingen en een hersenschudding' heeft opgelopen. Vandaag kwam naar buiten dat de royal haar werkzaamheden voor minstens een week neerlegd.

Ongeval

Prinses Anne ligt momenteel met lichte verwondingen en een hersenschudding in het ziekenhuis door een ongeval. Hello! Magazine wist te melden dat prinses Anne op haar landgoed aan het wandelen was toen het incident plaatsvond. Hoewel de exacte oorzaak van haar verwondingen niet is bevestigd, heeft haar medisch team wel prijsgegeven dat haar hoofdletsel overeenkomt met de mogelijke impact van het hoofd of de benen van een paard. Na het incident waren de hulpdiensten al gauw ter plaatse en na een medische check werd Anne overgebracht naar het Southmead Hospital in Bristol.

Werkzaamheden neerleggen

Het ongeluk komt voor het Britse koningshuis op een nogal ongelukkig moment, aangezien prinses Anne veel royal duties van de zieke koning Charles en prinses Kate overnam. In de afgelopen maanden wist zij het gat dat ontstond door de afname van de werkende royals namelijk voor een heel groot deel op te vullen. Door haar verwondingen zal de prinses een hele reeks koninklijke evenementen missen. Voor de komende week heeft de dochter van wijlen koningin Elizabeth in ieder geval acht afspraken in onder meer Londen, Hampshire en Edinburgh af moeten zeggen.

Een woordvoerder van Buckingham Palace bevestigde vandaag: "Op advies van artsen zullen de afspraken van Hare Koninklijke Hoogheid voor de komende week worden uitgesteld. Hare Koninklijke Hoogheid biedt haar excuses aan aan iedereen die hierdoor ongemak of teleurstelling ondervindt."

Staatsbanket Japan en rondreis Canada

Zo wordt de eerste dag van Japanse keizer Naruhito en keizerin Masako's staatsbezoek vanavond afgesloten met een stralend staatsbanket, waarvoor prinses Anne natuurlijk ook uitgenodigd was. Maar helaas moet ze dit feestelijke evenement nu tóch aan zich voorbij laten gaan.

Ook de een bezoek aan Canada, waar de 73-jarige royal eind deze week naartoe zou vliegen voor een rondreis, is gecanceld. Wel wordt er met de regering van het land onderzocht hoe haar geplande activiteiten op zondag en maandag zouden kunnen worden aangepast, zodat de prinses ze toch kan uitvoeren.

Verder schrapte ze de Commonwealth Agricultural Conference in Edinburgh voor vandaag, de opening van een gerenoveerd clubhuis van Warsash Sailing Club in Hampshire voor woensdag en een bezoek aan het Strathcarron Hospice in Denny, Stirling en Falkirk van de agenda.

Royalty
  • Daily Mail UK, Beau Monde
  • NL Beeld