Fikse tegenvaller voor Meghan en Harry

Door Ella Vermeulen
Fikse tegenvaller voor Meghan en Harry

Sussex Royal mag niet de markt op…

Geen fijn nieuws voor de hertog en hertogin van Sussex. Ze hadden al van alles opgebouwd rond het 'merk' Sussex Royal, maar die naam mogen ze niet gebruiken in hun nieuwe leven buiten het Britse koningshuis. De Queen heeft dit besloten na eindeloze gesprekken: het hof wil niet dat het stel kan cashen op het woordje royal, nu ze niet langer koninklijke hoogheden zijn. Volgens een woordvoerder was de beslissing 'onvermijdelijk.'

Het betekent dat ze een nieuw domein voor hun website en liefdadige stichting zullen moeten claimen en ook hun mateloos populaire Instagram-account (11+ miljoen volgers) moeten aanpassen (H&M is helaas al vergeven...) Ook het global trademark dat ze vorig jaar binnenhaalden voor licenties op boeken, briefpapier, kleding en activiteiten is hiermee goed beschouwd waardeloos geworden: de Sussex'jes moeten 're-branden' om in alle vrijheid hun nieuwe leven in te kunnen vullen.

Fikse tegenvaller voor Meghan en Harry

Nu had Meghan als actrice al een aardig profiel opgebouwd, dat lukt haar vast nu weer. En ze mogelijk zich nog altijd hertog en hertogin van Sussex noemen, dat scheelt ook.

UPDATE Harry en Meghan beginnen op 1 april aan hun nieuwe leven en zullen van 28 februari tot en met 9 maart zaken afronden in het Verenigd Koninkrijk voor ze weer naar Canada terugkeren. Er gaat dan een transitieperiode van een jaar in, waarin alle partijen kunnen kijken hoe de nieuwe situatie bevalt. in die periode zal prins Harry zijn militaire rangen behouden, maar in die functies geen verplichtingen vervullen.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in