Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Eloise van Oranje onthult: dít is het lievelingseten van haar oma prinses Beatrix

Lekker simpel!

beatrix

Als je aan koninklijke kost denkt, dan denk je vast niet aan rijst met kip en broccoli. Toch is dat het lievelingseten van prinses Beatrix. Kleindochter Eloise van Oranje vertelt in het onlineprogramma Samen Cheffen van foodinfluencer Daan van der Lecq wat haar oma het liefste eet.

Eetgewoonten

Eloise vertelt in het programma hoe het er 'aan tafel' toe gaat bij de Oranjes. Zo vertelt ze dat Kerst ieder jaar bij grootmoeder Beatrix op Kasteel Drakensteyn wordt gevierd. "Bij mijn oma thuis vieren we Kerst", legt ze uit. "Mijn oma is best wel van het simpel eten, maar wel gewoon goed gemaakt." Zo noemt Eloise kip broccoli, met rijst en kip als voorbeeld.

Met de feestdagen lust Beatrix overigens wel wat anders. "Met Kerst is het wel iets meer fancy", aldus Eloise.

Wentelteefjes

In het online programma koken Eloise en influencer Daan wentelteefjes. Dat maakte haar moeder Laurentien namelijk ook altijd vroeger. Iedere zondag kwam het gezin bij elkaar om de week door te nemen en gezellig samen te eten. "We brunchen eigenlijk elke zondag met z'n vijven: mijn broertje, zusje en mijn ouders." De wentelteefjes waren overigens een van de weinige gerechten die Laurentien zelf maakte. "Mijn moeder zegt dat ze niet kan koken, behalve deze wentelteefjes die ze echt geweldig maakt."

Stage

Eloise vertoeft nu al een dikke week in New York, om daar een stage te volgen van zes maanden. Een hele nieuwe ervaring natuurlijk, maar helaas wel zonder familie. Des te leuker is het, dat de gravin een lief cadeau heeft gekregen van haar moeder, prinses Laurentien, een envelop vol met opdrachten die haar dochter kan doen als ze zich eventjes verveelt. Eloise is er al druk mee bezig en houdt haar volgers op TikTok op de hoogte van de opdrachten. Leuk!

Royalty
  • RTL Nieuws
  • NL Beeld