Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinsjesdag 2023: even inzoomen op de Royal Looks!

Met prinses Alexia erbij kreeg Prinsjesdag 2023 zowaar een nieuwe impuls: even inzoomen op de Royal Looks van Oranje!

prinsjesdag amalia

Tuurlijk, Prinsjesdag gaat om de Miljoenennota en politici die ernstig/ontstemd/bezorgd kijken. Maar het gaat ook een beetje om de franje en die kun je aan de familie van Oranje overlaten. Je vindt hier een overzicht van Prinsjesdag in grote lijnen, we kijken in deze post nog even naar de details van de looks.

Koningin Máxima: gebloemd & gedurfd

ANP

Het komt niet vaak voor dat koningin Máxima de fashionplank misslaat, maar de zalmkleurige basis met de gebloemde en geschulpte zijden mantel van Claes Iversen ademde meer 'zomerse bruiloftgast' uit dan 'koningin-gemalin'. Dat HM voor het eerst in een broek naast de troon zat was overigens prima, het is meer dat het geheel nogal druk en rommelig oogde.

Brunopress/Patrick van Emst

Iversen meldt dat het geheel is gemaakt van deadstock, stoffen die nog op de plank lagen van andere collecties, wat wel weer lekker duurzaam is. En complimenten voor Berry Rutjes, die de digitale print van handbeschilderde bloemen op de jas prachtig vertaalde naar een bloem als hoofdsieraad.

Prinses Amalia: majestueus

ANP

Het blauw leek een subtiele knipoog te zijn naar het koningsblauw van de inhuldiging van tien jaar geleden. Droeg Amalia vorig jaar nog een zwierige online bestelde Asos, dit jaar lag de lat hoger: de blauwe Ayanna van Safiyaa met asymmetrische hals en split (erg handig bij het in- en uitstappen van antieke rijtuigen) valt onder demi-couture en kost € 1830.

Brunopress/Patrick van Emst

Het hoedje - een Fabienne Delvingne - leende ze van haar moeder en omdat de donut zo mooi bij heur haar paste, leken kapsel en hoed bijna in elkaar over te gaan. Blikvangers erbij: oorhangers van blauwe saffieren, een forse diamanten armband en een bescheiden exemplaar met blauwe steentjes.

Prinses Alexia: bootylicious

Brunopress/Patrick van Emst

Vanaf het moment dat ze Paleis Noordeinde verliet, was duidelijk dat prinses Alexia niet van plan was in de achtergrond op te gaan. Ze droeg een heerlijke Barbieroze Australische Zhivago met powerschouders, een korte cape en satijnen accenten.

Brunopress/Freek van den Bergh

Het is geen creatie voor een dikke dag, maar haar achterwerk werd er niet onaardig in geëtaleerd en ze had zo haar eigen #PippaMiddleton momentje   

Prinses Laurentien

Brunopress/Patrick van Emst

Prinses Laurentien en groen kunnen het al jaren uitstekend vinden. Haar jurk was van Hardies in Den Haag, waar ze al veel vaker is geslaagd. De bijpassende fascinator is handwerk van Eudia.

Ministerie van Financiën

Mooi geheel en het bleef toch helemaal herkenbaar haar smaak door de fraaie ketting en de megaknopen: een heel geslaagde toevoeging aan haar Greatest Prinsjesdag Hits!  

Brunopress/Patrick van Emst

Máxima, Amalia, Alexia en Constantijn droegen allemaal de Orde van de Nederlandse Leeuw, Laurentien de Huisorde van Oranje.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Royalty
  • Ministerie van Financi├źn