Dit wordt de royal januarimaand

Dit wordt de royal januarimaand

Het is nu nog even rustig vanuit de koningshuizen. Maar met ingang van volgende week pakken zij hun werk weer op. En er staat in januari genoeg te gebeuren.

8 januari: Máxima opent haar werkjaar

Een van de eerste royal bezigheden op de officiële agenda's is die van koningin Máxima, die op woensdag 8 januari op bezoek gaat bij ElanArt, winnaar van een Appeltje van Oranje. De stichting biedt jongeren uit asielzoekerscentra de kans contacten op te bouwen en hun talenten te ontdekken door deel te nemen aan kunstzinnige en creatieve projecten. Een mooie start van het werkjaar, lijkt ons zo. Al weet je natuurlijk nooit of Máxima stiekem maandag of dinsdag al ergens verschijnt.

Dit wordt de royal januarimaand

9 januari: Kate wordt 38

De duchess of Cambridge trapt daarmee een grote royal verjaardagsmaand af, want er worden heel wat taarten besteld en flessen geplopt deze maand. Op 19 januari wordt prinses Margriet 77, op 20 januari blazen koningin Mathilde en Sophie of Wessex respectievelijk 47 en 55 kaarsjes uit. Een dag later wordt de Noorse prinses Ingrid vijftien, en op 23 en 25 januari zijn er toeters in Monaco als Caroline 63 en Charlene 42 wordt. Prinses Beatrix sluit de maand op feestelijke wijze af: zij wordt op 31 januari 82.

Dit wordt de royal januarimaand

21-24 januari: het World Economic Forum

In Davos komen knappe financiële koppen bijeen om de wereldproblematiek te bespreken. Hier is onze koningin meestal ook bij, als afgezant van de VN.

22 januari: Oranjefeestje bij het Holland Dance Festival

Hunne Koninklijke Hoogheden prinses Beatrix, prins Constantijn en prinses Laurentien wonen in het Zuiderstrandtheater in Den Haag de opening bij van de zeventiende editie van het Holland Dance Festival. Feestelijk, zo in januari.

Dit wordt de royal januarimaand

23 januari: het World Holocaust Forum in Jeruzalem

Terwijl koningin Máxima zich vermoedelijk meldt in Davos, vliegt onze koning naar Israël om samen met dertig andere staatshoofden en regeringsleiders de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust te starten.

27 januari: Auschwitz

Ons koningspaar is in Polen aanwezig bij de herdenking van de 75-jarige bevrijding van het voormalige Duitse concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in