Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Die keer dat prinses Beatrice bijna een enorme tiara-fout maakte

Gelukkig is het uiteindelijk goed gekomen!    

beatrice

Wij hebben een favoriet paar schoenen, prinsessen een favoriete tiara. Die van prinses Beatrice is ofwel de Queen Mary's Diamond Fringe Tiara, ofwel de York-tiara. Laatstgenoemde droeg ze vorig jaar tijdens de bruiloft van kroonprins Hoessein en Rajwa. En daarbij maakte ze bijna een enorme fout...

Trouwtiara

De eerste keer dat prinses Beatrice een tiara droeg was op haar trouwdag. Terwijl ze het jawoord gaf aan haar grote liefde Edoardo Mapelli Mozzi prijkte op haar hoofd de Queen Mary's Diamond Fringe Tiara. Ze leende het diadeem van wijlen Queen Elizabeth, net als haar bruidsjurk. Ook dat betrof een vintage exemplaar van haar grootmoeder.

Beatrice met Edoardo op hun trouwdag (beeld: NL Beeld).

Geleend van moeders

Vorig jaar droeg Beatrice voor de tweede keer een trouwtiara, maar niet die van haarzelf. Ze leende de York-tiara van haar moeder, die het juweel droeg tijdens haar trouwdag in 1986. Sarah Ferguson was destijds dolverliefd op prins Andrew, maar slechts zes jaar later scheidt ze alweer van hem. Ze kust haar prins vaarwel, maar de tiara niet: die mag ze houden. In 2001 draagt de hertogin het diadeem nog op het White Tie and Tiara ball van Elton John, maar daarna blijft-ie lang uit beeld. Totdat we Beatrice er ineens mee spotten op de Jordaanse bruiloft van prins Hoessein en prinses Rajwa.

Sarah Ferguson met de York-tiara op haar trouwdag in 1986 (beeld: NL Beeld).
Beatrice met de York-tiara tijdens de Jordaanse bruiloft vorig jaar (beeld: NL Beeld).

Disney prinses

Beatrice was met haar schitterende tiara een opvallende verschijning op de grote dag van royal collega's Hoessein en Rawja. Die mooie look heeft volgens Sarah Ferguson echter nog wat voeten in de aarde gehad. De hertogin vertelde achteraf in haar podcast Tea Talks with the Duchess & Sarah namelijk dat de tiara eerst totaal verkeerd was geplaatst. “Ik denk dat de eerste kapper waar ze heen ging te veel Disneyfilms had gekeken…”, onthulde de Duchess. “De tiara was helemaal voorop haar hoofd geplaatst.” Fergie kon hier echter wel om lachen. “Ik denk dat dat écht zo was. Een hele lieve kapster in Jordanië – heel lief, dat weet ik zeker. Maar ik denk dat ze te veel naar Disney prinsessen had gekeken.”

Gelukkig kon de Yorkse prinses het zelf gemakkelijk oplossen. “Beatrice heeft het toen zelf gedaan en opnieuw geplaatst. Maar, ze zag er wel echt ongelofelijk mooi uit", aldus Sarah. Helemaal mee eens!

Royalty
  • Blauw Bloed, PureWow
  • NL Beeld