Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Even checken: 'Zit mijn tiara nog goed?'

Eenmaal op een staatsdiner wil je als royal geen afzakkende diamanten. Daarom toch maar even steels checken: 'Zit mijn tiara nog goed?'

tiara checken queen maxima diana

Eigenlijk is een tiara een onding: een halve maan van metaal met daarop diamanten en edelstenen, die samen nog voor een aardig gewicht.

Getty Images

Prinses Diana kreeg altijd knallende koppijn van een avondje met de Lover's Knot op, niet alleen door het gewicht (geschat op ruim 600 gram), maar ook omdat de bungelende parels zo'n lawaai maken.

Getty Images

Eenmaal op het hoofd is een tiara een pláátje met een instant prinsessenfactor. Maar voor ie goed zit, is de kapper wel een tijdje bezig met kunsthaar, kappen en spelden.

Om een tiara stevig vast te zetten, wordt de onderste dunne steunrand meestal in het haar genaaid. Dat kan niet lekker zitten, dus het is de dames vergeven dat ze af en toe even voelen of alles nog rechtstaat of even verlichting zoeken.

Getty Images

Hier kun je de met zacht koord omwikkelde onderkant goed zien. Meestal wordt die weggewerkt in het kapsel, maar Diana's lok leende zich daar niet zo voor. 

Getty Images

Hoe dan ook: het ding moet zo stevig vastzitten dat je er dit soort bewegingen mee kunt maken: hier nog Sophie Rhys-Jones, de huidige hertogin van Edinburgh, met haar verloofde prins Edward, in 2002.

Brunopress/Patrick van Emst

Koningin Máxima tastte deze week zekerheidshalve even naar de robijnen van de Mellerio bij het staatsdiner ter ere van de president van Zuid-Korea. 

Getty Images

Koningin Elizabeth in China, in 1986, met de Girl's Of Great Britain And Ireland  tiara - toch even checken.

Getty Images

Op je trouwdag wil je geen risico nemen: kersverse kroonprinses Mathilde van België checkte in 1999 toch even heur haar en tiara. 

Getty Images

Vermoedelijk had prinses Diana in 1983 gewoon last van een kriebel, maar het kan ook zijn dat ze even het elastiek controleerde: ook daarmee wordt een tiara achterlangs wel eens wat extra stevigheid gegeven. 

Getty Images

Haar? Check. Sluier? Check. Tiara? Check!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Royalty
  • Getty Images