Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Déze naam had koning Charles eigenlijk in gedachten voor prins Harry

Toch heeft hij niet helemaal zijn zin gekregen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op: Beau Monde
naam Harry

De lijstjes met populaire babynamen veranderen ieder jaar. Als royal staat er natuurlijk extra druk op het kiezen van de juiste – koninklijke – naam. Maar hoe maak je de juiste keuze? En als vernoemen noodzakelijk is; naar wie? Over de moeilijkheden die hierbij komen kijken kan koning Charles als geen ander meepraten. Het had niet veel gescheeld of prins Harry – wat wij ontzettend passend vinden – had een heel andere naam gehad.

Geïnspireerde naam

Koning Charles had een heel ander idee bij de naam van zijn tweede zoon. Zo wilde hij Harry eigenlijk vernoemen naar een andere beroemde royal. Echter, vond Diana dat niet zo’n goed idee.

Zo onthulde de prins zelf in zijn boek Spare dat zijn vader hem wilde vernoemen naar koningin Victoria’s echtgenoot, prins-gemaal Albert. Harry legt uit dat zijn vader een tijdje groot fan was van de prins. Zijn moeder vond de naam echter niet passend. Zo schrijft hij in zijn boek: “Mama wimpelde het af.”

Oplossing

Toch heeft Charles wel een béétje zijn zin gekregen. Charles en Diana zijn namelijk wel tot een oplossing gekomen. Albert werd namelijk een van Harrys ándere namen. Henry Charles Albert David om precies te zijn. Harry heet dus eigenlijk ook helemaal geen Harry, maar Henry. Ha!

Kate en William

Ook Kate en Wills hadden het lastig met het kiezen van de juiste namen voor hun kroost. Zo hadden ze bij hun eerste koter een erg ‘interessante’ manier voor het uitkiezen van de naam. Toen het stel namelijk de keuze moest maken voor een naam, legden ze het lot naar verluidt in de poten van hun hondje Lupo.

Zo schreven Kate en William hun ’topnamen’ op een stukje papier en legden ze het op de grond, zodat Lupo een naam kon uitkiezen. Uiteindelijk koos hun trouwe viervoeter voor de namen George, Alexander en Louis. Dat Lupo dus een goede invloed had op de namen van de prinsjes is een ding wat zeker is. Zo noemden Kate en Wills hun eerste zoon George, en hun tweede zoon Louis.

Royalty
  • Beau Monde
  • NL Beeld