Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Een kijkje in de koninklijke schatkist: het riante vermogen van koning Charles

De koning hoeft niet op een houtje te bijten. 

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op: Beau Monde
charles vermogen

Wanneer we het over de royals hebben, gaat het al snel over alle glamour die de titel met zich meebrengt. Grote paleizen, dure kleding en flamboyante feestjes zijn de standaard. En bij deze levensstijl hoort ook een flink gespekte bankrekening. Hoe koning Charles er momenteel financieel bij zit? Niet slecht, kunnen we je vertellen.

Koning te rijk

Dat koning Charles goed in de slappe was zit, is een ding dat zeker is. Toch heeft hij onlangs een nieuwe mijlpaal bereikt. Hij is namelijk officieel rijker dan zijn moeder, wijlen koningin Elizabeth. Dit meldt de 2024 Rich List van The Sunday Times. Op dit moment is hij met een vermogen van 610 miljoen pond – dat omgerekend neerkomt op zo’n 715 miljoen euro – de 258ste rijkste persoon van Groot-Brittannië. Toen Elizabeth overleed, bezat ze een schamele 450 miljoen euro.

Vermogen

Naar verluidt zijn Charles' optrekjes Sandringham Estate in Engeland en Balmoral Castle in Schotland zijn meest waardevolle bezittingen. Daarnaast zorgen investeringen en vastgoed ervoor dat de koning niet op een houtje hoeft te bijten. Tot slot prijkt er ook nog een indrukwekkende kunstcollectie aan zijn wand.

Toch ontbreekt er in de berekening van het riante bedrag dat op de vorst zijn bankrekening zou staan nog één belangrijk onderdeel. Het kan namelijk niet anders dan dat Charles ook nog een flinke smak geld van zijn moeder heeft geërfd toen zij in 2022 overleed. Over de omvang van dat bedrag is er, zoals dat uiteraard hoort, verder niets bekend.

Gezondheid

Toch maakt je banksaldo je niet bij uitstek een 'rijk man', zo moet Charles dit jaar ongetwijfeld ondervonden hebben toen hij gediagnostiseerd werd met kanker. Momenteel heeft hij een deel van zijn werkzaamheden weer opgepakt, waardoor we voorzichtig kunnen stellen dat de koning aan de beterende hand is. Toch is zijn medische behandeling naar verluidt op de achtergrond nog steeds gaande.

Hopelijk blijft de vorst zich de komende tijd herstellen. Uiteindelijk is je eigen gezondheid de grootste schat die je kunt bezitten!

Royalty
  • Beau Monde
  • NL Beeld