Delphine Boël: hoe nu verder?

Delphine Boël: hoe nu verder?

Koning Albert II van België heeft eindelijk erkend dat Delphine Boël zijn biologische dochter is. De Belgen houden hun adem in: en nu?

De koning gaf maandag dan toch eindelijk toe dat Delphine inderdaad zijn dochter is. Dat bleek uit DNA-onderzoek waar zeven jaar lang strijd over was. Nu de kogel door de kerk is, is het alleen de vraag hoe het nu verdergaat tussen Delphine en de Belgische koninklijke familie. De erkenning kan grote gevolgen hebben, waarschuwen Belgische media.

Delphine Boël: hoe nu verder?

In het testament

Als kind van de voormalige koning kan Delphine namelijk aanspraak maken op een deel van zijn erfenis, samen met 'broers en zus' Filip, Laurent en Astrid. “Albert II zal Boël in zijn testament opnemen op hetzelfde niveau als zijn andere kinderen”, liet de advocaat van de koning weten in een interview met VTM. Daarnaast zou ze een prinsessentitel kunnen claimen, menen insiders.

Zelf heeft Boël altijd aangegeven dat het haar niet om geld of een titel te doen was. “Delphine wil erkend worden vanwege haar identiteit, en omwille van de identiteit van haar kinderen”, heeft één van haar advocaten laten weten. “Ze is niet op zoek naar een plaatsje op de staatsieportretten.”

Delphine met haar moeder, barones Sybille de Selys Longchamps

Delphine Boël: hoe nu verder?

Te diepe wonden

De kunstenares liet vorig jaar zelf weten ook niet op zoek te zijn naar een nieuwe vader. “De wonden zijn te diep", zei ze destijds. "Ik wil gewoon een duidelijk wettelijk kader om mijn leven en dat van mijn gezin te beschermen.”

Financieel is er voor haar ook niet veel winst te behalen, al zou je dat natuurlijk wel verwachten met een koning als vader. Koning Albert II is naar schatting zo'n 200 à 300 miljoen waar. Delphines 'andere' vader, Jacques Boël, is als staalmagnaat veel meer waard. Zijn familie heeft een vermogen van 1,7 miljard euro, en Jacques heeft verder geen kinderen.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in