Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Deense prinsessen Isabella en Josephine gespot in jurken uit moeders garderobe

Wat staan de jurken ze toch fantastisch!

garderobe mary

Afgelopen weekend was een heuglijke dag voor het Deense koningshuis. Koningin Frederik vierde zijn eerste verjaardag als koning en verscheen voor deze speciale gelegenheid op het balkon van paleis Amalienborg. Natuurlijk was ook zijn familie van de partij tijdens het traditionele wuifmomentje. Koningin Mary straalde in een felroze jurk en de prinsessen Isabella en Josephine verschenen - verrassend genoeg - in japons uit hun moeders kledingkast.

Japons uit Mary's garderobe

De oplettende kijker zal meteen zijn opgevallen dat de prinsessen voor de gelegenheid een jurk uit hun moeders kledingkast hadden geleend. Zo droeg prinses Isabella een prachtige donkerblauwe omslagjurk met lichtblauwe accenten van het merk Zimmermann, een jurk die we niet voor het eerst bij de Deense royals voorbij hebben zien komen. Koningin Mary droeg deze jurk namelijk al twee keer eerder tijdens haar werkbezoekjes aan zonnige oorden. Allereerst in Zanzibar, en een paar jaar later tijdens een bezoekje aan de Etas gemeenschap in Vanuatu.

NL Beeld / Imago

Niet alleen de oudste dochter van het koningspaar verraste ons met haar kledingkeuze, want ook prinses Josephine verscheen in een jurk die haar moeder eerder droeg. Ze koos voor de prachtige lichtblauwe jurk met lange mouwen en bloemmotief van het merk Paul & Joe. Koningin Mary trok deze jurk al eens aan tijdens het 60-jarig jubileumfeest van het Granbohus in Fredensborg.

NL Beeld / Abaca Press

Verrassende keuzes

Met het dragen van Mary's jurken geven de prinsessen hun moeder een groot compliment. En dat verbaast ons een beetje, nadat Mary eerder deze week had gezegd dat haar dochters helemaal niets van haar garderobe moeten hebben. Sterker nog, de koning omschreef dat haar dochters "niet dood gevonden willen worden" in haar kleding. Auw!

Wat de prinsessen er dan toch toe heeft gezet om in de garderobe van hun moeder te duiken, is niet duidelijk. Wellicht vonden ze het statement toch wat te heftig en wilden ze op deze manier hun moeder in het zonnetje zetten. Wat de reden ook mag zijn, wat ons betreft mogen de meisjes het vaker doen. Ze zien er namelijk prachtig uit in de jurken van hun moeder!

Royalty
  • Blauw Bloed, UFO No More, New My Royals, Instagram
  • NL Beeld