Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Comfy is key: Letizia kiest drie keer op rij voor witte sneakers

De royal zegt haar pumps vaarwel.

letizia

Dat koningin Letizia hoge hakken het liefst vermijdt is allang geen geheim meer. De Spaanse royal heeft al jaren last van pijn in de voeten en kan daarom niet lang op hakken lopen. Geen wonder dat ze tijdens haar laatste werkbezoeken voor lekkere comfortabele sneakers ging!

Pijnlijke voeten

Tijdens het staatsbanket van Spanje aan Nederland vorige maand viel het menigeen al op dat Letizia erbij moest gaan zitten tijdens het handen schudden voorafgaand het staatsbanket. Dit kwam omdat Letizia last had van haar voet. Ze lijdt volgens Spaanse media aan een combinatie van een Morton neuroom (een beklemde zenuw in de voorvoet) en chronische metatarsalgie, ofwel pijn in de voeten en dan vooral in de voorvoet. Dit kan komen door overbelasting, bijvoorbeeld door veel op hoge hakken te lopen, maar het kan ook door aanleg of leeftijd komen. De pijn kan tevens doortrekken naar de knie, heup en rug. Kortom: niet heel prettig.

Comfortabele schoenen

Meer dan logisch dus dat de koningin af en toe voor een ietwat comfortabele schoen gaat tijdens haar werkbezoeken. Afgelopen week verscheen Letizia maar liefst drie keer op rij in dezelfde witte sneakers. Ze startte haar week van werkbezoeken maandag bij 'EmocionArte' in het Royal Theater van Madrid, een initiatief van de Stichting Prinses van Girona voor het onderwijzen van emotioneel welzijn. Hiervoor droeg ze een roze bouclé jasje van Mango, een witte pantalon en witte sneakers van het merk MUthebrand.

NL Beeld / The Photo One

Een dag later koos de koningin voor een wit pak, weer van het betaalbare merk Mango. De look ging opnieuw gepaard met witte sneakers, maar nu van het merk vivobarefoot.

NL Beeld / Goff photos

Woensdag was Letizia aanwezig bij een herdenkingsevenement ter gelegenheid van het tweehonderdjarig bestaan van de Nationale Politie in Spanje. Hiervoor koos ze opnieuw voor een witte pantalon met blazer. De schoenen waren dezelfde sneakers als die ze de dag ervoor droeg.

NL Beeld / Action Press

En zo bewijst Letizia maar weer: comfy is key!

Royalty
  • Blauw Bloed
  • NL Beeld