Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Charles Spencer onthult: 'Ik vertelde Diana dingen die niemand anders haar vertelde op een liefhebbende, constructieve manier'

'Ik denk dat het lastig was voor haar om iets anders te horen dan hoe fantastisch het leven was', aldus Charles.

Charles Spence onthult

Charles Spencer – de broer van wijlen prinses Diana – heeft recent een eigen boek uitgebracht: A Very Private School. In dit boek vertelt hij openhartig over geweld en misbruik tijdens zijn tijd op een kostschool. Maar in een exclusief interview nét voor de lancering van zijn boek, onthulde hij ook een aantal details over zijn jeugd met prinses Diana.

De broer van

Hoewel Charles Spencer bij het grote publiek vooral bekend is als de broer van wijlen prinses Diana, heeft de negende Earl Spencer ook een indrukwekkende eigen carrière opgebouwd als auteur, met name op het gebied van geschiedenis.

Z’n nieuwste boek, A Very Private School, is echter een stuk persoonlijker van aard. Zo vertelt hij hierin openhartig over geweld en misbruik dat hij als kleine jongen meemaakte achter de gesloten deuren van zijn kostschool.

In openhartige gesprekken rond het boek gaat het niet alleen over deze traumatische ervaringen, maar ook over zijn beroemde zus. Zo schreven we al dat Diana het gevoel had dat ze haar kleine broertje moest beschermen, maar op latere leeftijd zouden deze rollen juist omgedraaid worden.

Royal zus

Charles en Diana waren erg hecht met elkaar, en hij kreeg de mediastorm rond Diana dan ook van dichtbij mee. Zo herinnert hij zich een diner met z’n zus en een groep vrienden, vlak nadat ze lid van de royal family was geworden. “Ik herinner me dat ik dacht: ‘Crikey, ze zijn allemaal als een gék bij haar aan het slijmen!’ Toen besefte ik dat mijn rol was om sterk te zijn als broer, en gewoon hetzelfde te blijven.”

“Dat was soms moeilijk, want ik vertelde haar dingen die niemand anders haar vertelde op een liefhebbende, constructieve manier. En ik denk dat het lastig was voor haar om iets anders te horen dan hoe fantastisch het leven was – maar ik voelde dat dat mijn taak was. Ik was haar kleine broertje. We groeiden samen op.”

Tja: als zelfs je kleine broer je al niet de waarheid durft te vertellen, wie dan wel?

Royalty
  • Beau Monde
  • NL Beeld