Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Charles Spencer deelt zoete jeugdfoto met wijlen zus prinses Diana

Het verhaal dat na de foto volgt is minder zoet.

charles spencer

Charles Spencer werkt op dit moment aan zijn nieuwe memoires, genaamd A Very Private School. Hierin vertelt hij openhartig over zijn schooltijd en wat hem toen is overkomen. In een Instagram-bericht blikt hij terug op zijn schooltijd en deelt hij een lieve foto van hem en zus lady Diana Spencer uit hun jeugd.

Jeugdfoto

Charles deelde gisteren een foto van hem en zijn zus Diana uit 1986, gemaakt op de eerste schooldag van hem. "Mijn eerste schooldag, in september 1968: mijn vader nam deze foto van mij en mijn zus Diana, vlak voordat hij ons naar Silfield reed, een hele leuke basisschool in King's Lynn, Norfolk. De directrice was Miss Jean Lowe, een warme en attente dame die dol was op haar jongens en meisjes," schreef Charles bij de foto op Instagram. "Ik zat daar tot 1972, toen ik vertrok naar de plek die ik - in mijn memoires - A Very Private School noem."

De foto valt goed in de smaak bij zijn volgers. "Hoe prachtig is deze foto van jullie twee", schrijft iemand in de reacties. En een ander suggereerde Diana's gelijkenis met haar kleindochter, prinses Charlotte.

Jeugdtrauma

In zijn memoires vertelt Charles over het jeugdtrauma dat hij heeft opgelopen tijdens zijn tijd op Maidwell Hall, een jongensinternaat. Hij is daar slachtoffer geworden van fysiek, verbaal en seksueel misbruik.

"Ik had altijd het gevoel dat ik met dit hoofdstuk in mijn leven had afgerekend en het had afgesloten", vertelt Charles aan PEOPLE. "Maar praten met klasgenoten en hun ervaringen horen was erg triggering voor mij. Ik werd erg getroffen door de gruwel van wat ze hadden gedeeld. En dat was het moeilijkste."

Charles heeft zijn zus nooit verteld wat hem is overkomen. "Ik kan me niet herinneren dat we ooit echt hebben besproken wat we doormaakten. Zij ging naar een heel zachtaardige plek, geloof ik", zegt hij. "In de schoolvakanties kwamen we weer bij elkaar en ik kan me niet herinneren dat we het er ooit met haar over hebben gehad."

Royalty
  • People, Hello! Magazine
  • NL Beeld / Avalon