Charles en Camilla: langer getrouwd dan Charles en Di

Charles en Camilla: langer getrouwd dan Charles en Di

Een historische trouwdag, want het is nu Charles langste huwelijk ooit.

De een kan er nog steeds niet aan wennen, de ander heeft Camilla in de loop der jaren in het hart gesloten. Binnen de royal family is het vooral dat laatste. Want Charles en Camilla blijken, ook nu ze al zestien jaar getrouwd zijn, een veel rustiger setje dan Charles en Diana ooit waren.

Het is een bijzondere trouwdag voor de longtime lovers: met ingang van deze zestiende anniversary zijn ze officieel langer getrouwd dan Charles en Diana ooit waren. Zij trouwden op 29 juli 1981 en hun scheiding werd officieel op 28 augustus 1996: vijftien jaar en een maand later dus.

Charles en Camilla: langer getrouwd dan Charles en Di

De trouwdag van Charles en Camilla, nu zestien jaar geleden

Charles en Camilla: langer getrouwd dan Charles en Di

Charles en Camilla trouwden op 9 april 2005 (35 jaar na hun eerste ontmoeting, toen ze 56 en 57 waren) en zijn vandaag dus op de kop af zestien jaar getrouwd. Dat zal ongetwijfeld (klein) gevierd worden op Highgrove. Ze zijn immers ingeënt en wel. En het moet toch fijn voelen dat hun huwelijk na zoveel jaren onrust (vooral vóór hun jawoord natuurlijk) in zulk fijn, rustig vaarwater is beland.

Eind vorig jaar leefde het hele romantische drama weer even flink op toen The Crown de hele implosie van het huwelijk van Charles en Diana haarscherp in beeld bracht. Maar de gemoederen zijn ook op dat gebied weer aardig gaan liggen.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in