Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koning Charles deelt aantal prestigieuze nieuwe onderscheidingen uit

Onder meer zijn oudste zoon, schoondochter en vrouwlief mochten een nieuwe titel in ontvangst nemen.

Charles

Koning Charles was in een bijzonder gulle bui. Hij heeft recent namelijk een aantal imposante nieuwe rollen toegekend aan vier vooraanstaande leden van de koninklijke familie.

Onderscheidingen

Zoals gister formeel aangekondigd door Buckingham Palace, zijn een aantal royals in Charles' nabije omgeving benoemd met nieuwe titels.

Hare Majesteit, ofwel vrouwlief Camilla, is benoemd tot grootmeester van de Orde van de Kousenband. Een titel die prins Philip, de overleden vader van Charles, ook jaren droeg. Eerder behoorde hij toe aan de grootmoeder van de wijlen koningin, koningin Mary van Teck, en koning George VI toen hij prins van Wales was.

De koning heeft ook nieuwe onderscheidingen toegekend aan de Prins en Prinses van Wales. Prins William, oudste zoon van Charles, mag zich voortaan grootmeester in de Orde van het Bad noemen. Een titel die Charles zelf ook droeg toen hij nog prins van Wales was. De onderscheiding wordt toegekend aan leden van het leger of de ambtenarij voor voorbeeldige dienstverlening.

Prinses Kate mocht op haar beurt een extra bijzondere onderscheiding in ontvangst nemen van haar schoonvader. Ze is namelijk benoemd tot lid van de Orde van de Eregezellen. Deze werd in 1917 opgericht om uitmuntende prestaties op het gebied van onder anderen kunst, wetenschappen en geneeskunde te erkennen.

Prins Harry greep naast

Hoewel de koning dus een handjevol nieuwe rollen heeft toegekend, behoort prins Harry, hertog van Sussex, niet tot de ontvangers. De meest waarschijnlijke verklaring hiervoor is dat Prins Harry niet langer een werkende royal is, nadat hij in 2020 zijn publieke taken met zijn vrouw Meghan heeft neergelegd.

Hoewel het echtpaar hun koninklijke titels zal behouden, gebruiken ze niet langer hun HRH-stijlen (His Royal Highness en Her Royal Highness), maar behouden ze deze wel nog steeds. De jongste zoon van Charles is daarnaast nog altijd vijfde in lijn van de troon gebleven.

Royalty
  • Hello! Magazine, RTL Boulevard
  • NL Beeld