Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Bloemig én betaalbaar: dit parfum droeg Lady Di graag

Je kunt het geurtje nog steeds bij veel parfumeries scoren!

Diana

Ondanks haar koninklijke status en verfijnde smaak, omarmde Lady Di vaak ook de wat meer betaalbare en toegankelijke opties. Haar parfumvoorkeur was daar geen uitzondering op. Dít relatief goedkope parfum droeg ze volgens een betrouwbare bron – haar zoon prins Harry – namelijk geregeld.

Diana's favoriet

Er zijn al veel artikelen geschreven over de geurvoorkeuren van prinses Diana - de een betrouwbaarder dan de ander. Een passage uit het boek van haar zoon prins Harry valt absoluut in de categorie betrouwbaar. In zijn boek Spare (in het Nederlands vertaald naar Reserve), doet de prins uit de doeken welk eau de toilette nou echt de favoriet was van zijn moeder.

In zijn boek vertelde de Duke of Sussex openhartig hoe hij bij een therapiesessie een flesje van Diana’s favoriete parfum meebracht, om zichzelf door z’n trauma’s heen te werken. “Ik had de naam nagevraagd bij de zus van mijn moeder", schreef hij. De geur die zijn moeder continu droeg is First van Van Cleef & Arpels. "Aan het begin van onze sessie opende ik het flesje, en inhaleerde ik diep”, schrijft de prins, alvorens de ervaring te vergelijken met een dosis LSD.

“Ik herinnerde me een dag op Ludgrove (zijn school, red.), en mama die snoepjes in mijn sok verstopte. Snoepgoed van buiten de school was verboden, dus mama negeerde al giechelend de schoolregels, waardoor ik nog meer van haar hield”, vervolgt de prins zijn herinneringen aan z’n moeder. En dat werd dus allemaal losgemaakt door één snufje van dat parfum.

Betaalbare parfum

Hoewel de geur niet supergoedkoop is, is het er wel eentje die te betalen valt. Zo kun je een flesje van 100 milliliter bemachtigen voor 75 euro. Hiermee is het zeker geen budgettopper, maar voor een wat luxer parfum betaal je al snel dit bedrag. Bonus: je kunt het parfum makkelijk bemachtigen. Zo is die verkrijgbaar bij onder andere Ici Paris XL, Bol.com en vele webshops.

Van Cleef & Arpels

Het parfum gaat al een tijdje mee. Het werd in 1976 gecreëerd en is een heerlijk bloemig parfum. De geur heeft basisnoten van eikenmos, amber, bieslook, honing, sandelhout en vetiver. Het heeft hartnoten van roos, anjer, jasmijn, orchidee, lelietje-van-dalen, tuberoos en iris. Tot slot bevat het de topnoten aldehydes, perzik, framboos en hyacint.

Royalty
  • Marie Claire
  • NL Beeld