Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Blijkbaar is het hartstikke goed voor je haar om op een zijden kussensloop te slapen

Het proberen waard?

kussensloop

Je ziet het steeds vaker in winkels liggen: kussenslopen van zijden. Deze kussenslopen zouden namelijk talloze voordelen bieden voor je haar én huid.

Gevoelige huid

Grote kans dat jouw beddengoed van katoen is gemaakt. Ook je kussenslopen. Maar wist je dat dit helemaal niet zo goed is voor je haar en gezichtshuid? Een zijden kussensloop is eigenlijk veel beter. Deze stof heeft namelijk allerlei goede eigenschappen, zoals een natuurlijk verkoelend effect en verminderde wrijving.

Heb jij een extreem gevoelige huid? Ook dan kan het verstandig zijn om te switchen naar een zijden kussensloop. “Zijde is van nature hypoallergeen, dus het is perfect voor mensen met een gevoelige, eczeem- of allergiegevoelige huid,” legt dermatoloog Lauren Penzi uit. “In tegenstelling tot katoen en andere stoffen absorbeert zijde veel minder vocht.”

Voordelen voor je haar

Zijden kussenslopen hebben een heleboel voordelen voor je haar. Zijde is een zacht en glad materiaal, en heeft dus minder wrijving dan een katoenen kussensloop. Hierdoor voorkom je verward en pluizend haar, en bovendien zijn je lokken beter beschermd tegen beschadigingen en gespleten haarpunten. Nog een voordeel: zijde neemt minder vocht op dan bijvoorbeeld katoen of linnen. Dit betekent dat je haar zijn natuurlijke oliën beter vasthoudt en daardoor niet uitdroogt. En, goed gehydrateerde lokken zijn niet alleen glanzender en zachter, maar ook een stuk sterker!

Voordelen voor je huid

Ook voor je huid heeft een zijden kussensloop heel veel voordelen. Dermatoloog Brendan Camp legt uit: “Omdat zijde een glad en zacht materiaal is, minimaliseert het de wrijving op de huid. Dit betekent dat er minder aan je gezichtshuid getrokken wordt. We denken dat zijden kussenslopen daarom effectief zijn in het voorkomen van rimpels.” Aha! Bovendien verklein je het risico op acne en irritaties omdat zijde een verkoelend effect heeft, én omdat het minder zweet en oliën absorbeert.

Zijde of satijn

Hoewel mensen ze vaak door elkaar halen, is satijn niet hetzelfde als zijde. Satijn is goedkoper omdat het van verschillende materialen kan worden gemaakt, zoals nylon of polyester. Het is daarom makkelijk in grote hoeveelheden te maken. Zijde, daarentegen, is een natuurlijk product dat door zijderupsen geproduceerd wordt.

Zowel satijnen als zijden kussenslopen zijn beter voor je haar dan katoen. Toch is er een verschil: satijn is minder luchtdoorlatend dan zijde. Mocht je er dus het budget voor hebben, dan is het het meer dan waard om te investeren in een zijden kussensloop.

Beauty
  • Real Simple, Nordstrom, Marie Claire
  • Adobe Stock