• Royalty

Bijzonder collier van Kate is een liefdevol eerbetoon aan Diana

Door Kim Veldema
Bijzonder collier van Kate is een liefdevol eerbetoon aan Diana

De hertogin van Cambridge heeft het geluk dat ze een aantal sieraden met grote sentimentele waarde heeft gekregen van echtgenoot William. Daarnaast mag ze ook regelmatig juwelen van koningin Elizabeth lenen, zoals kronen en tiara's. 

Dus wat koop je dan in hemelsnaam voor iemand die alles al heeft als je de zus van Kate bent?

Betekenisvol sieraadMaar zo te zien heeft Pippa bepaald geen stress als het gaat om het bedenken van mooie cadeau-ideeën. Ze heeft Kate het meest betekenisvolle sieraad gegeven nadat zij bevallen was van prins George. 

Lees ook: Kate Middleton is dol op deze Nederlandse ontwerper

Zelfde traditie als DianaPippa kocht een prachtige Merci Maman-ketting in 2013 en zette zo de traditie voort waarmee prinses Diana was begonnen toen prins William (Arthur Philip Louis) werd geboren in 1982. Kate werd voor het eerst gespot met haar dierbare ketting toen ze aan het winkelen was in 2013.

Kates collier bestaat uit een verguld rond naamplaatje met de woorden George Alexander Louis erin gegraveerd, samen met een kleiner hart waarop de 'W' (van William) is vereeuwigd. 

Bijzonder collier van Kate is een liefdevol eerbetoon aan Diana

De ketting die Diana droeg - een cadeau van haar toenmalige eega Charles - had eenzelfde naamplaatje, waarin 'William' was gegraveerd.

Bijzonder collier van Kate is een liefdevol eerbetoon aan Diana

Dichtbij haar hartMerci Maman schreef in een blog: 'Nadat prins William was geboren in 1982, gaf prins Charles dit collier aan Diana. Ze heeft het altijd dichtbij haar hart gedragen. In 2013 continueerde Pippa Middleton deze traditie door haar zus Kate, de Duchess of Cambridge, onze gepersonaliseerde Duchess Necklace te geven, om zo de komst van prins George te vieren.' Helemaal in de roos, als je het ons vraagt. 

Bron beeld: E-Press Photo.com, Hollandse Hoogte