Alleen vrouwen in topstaf Harry en Meghan

Alleen vrouwen in topstaf Harry en Meghan

Een royal primeur: de senior staff van Harry en Meghan (zeg maar hun hoogstgeplaatste personeel) bestaat volledig uit vrouwen. Hoera!

Prins Harry is altijd van het feminisme geweest, en heeft zich daar ook altijd voor uitgesproken. Maar toen hij met rasfeministe Meghan trouwde, was het hek helemaal van de dam. Hun 'kantoor' moest helemaal anders: ze hebben als eerste royals ooit een volledig vrouwelijke topstaf.

Met de komst van hun nieuwe rechterhand, Fiona Mcilwham (een voormalig EU-topvrouw) staan er alleen nog vrouwen aan de macht bij het huis van de Sussexes. Mcilwham wordt de privésecretaris van het koppel.

Alleen vrouwen in topstaf Harry en Meghan

Er was al een vrouwelijke assistent aangesteld voor de secretaris (Heather Wong, die ooit voor de Obama's werkte), en ook het hoofd communicatie (Sara Latham), de twee hoogstgeplaatste persvoorlichters en het kantoorpersoneel is vrouwelijk. Alleen het Instagram-account van de duke en duchess wordt (deels) door een man gerund.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in