• Royalty

Aftellen maar: wanneer komt Máxima?

Aftellen maar: wanneer komt Máxima?

De koninklijke agenda is leger dan leeg.

Vooropgesteld: het devies is nog altijd 'blijf zoveel mogelijk thuis'. Maar met al die afgelastingen (geen Nieuwjaarsontvangsten!) beginnen we ons wel af te vragen wanneer we koningin Máxima weer gaan zien.

De koning ging er met oud en nieuw op uit om in de meldkamer van zijn eigen Den Haag te kijken hoe de jaarwisseling ze daar bezig hield. Dat was een onaangekondigd bezoek, en daar kunnen we er de komende weken vast meer van verwachten.

Want ja: er staat niets op de officiële agenda van de Oranjes. Ja, die Nieuwjaarsontvangsten stonden er eventjes op, maar die werden na de lockdownpersconferentie in december stante pede weer af gehaald.

Dat wil niet zeggen dat we de Oranjes tot 19 januari helemaal niet zien: ook in het afgelopen jaar doken ze regelmatig ergens onaangekondigd op, ook om te voorkomen dat nieuwsgierige landgenoten ook langs zouden komen. Maar of we Willem-Alexander en Máxima nog vóór de volgende persconferentie van premier Rutte zien, blijft koffiedik kijken.

8 december: de laatste keer dat we HM out and about konden aanschouwen

Aftellen maar: wanneer komt Máxima?

Gelukkig gaan we hoe dan ook een mooi Máxima-jaar in, of we HM nou wel of niet kunnen aanschouwen. Het blijft haar vijftigste verjaardagsjaar, waardoor we ons in elk geval kunnen verheugen op meer dan voldoende Máxima-leesvoer. Nu alleen nog kijkvoer...

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in