Winona Ryder (49) verklapt haar wellness routine

Winona Ryder (49) verklapt haar wellness routine

'Een ijskoude martini en een goed boek.'

Stranger Things-actrice Winona Ryder is heerlijk skeptisch over alle alternatieve behandelingen waarin, pakweg, leeftijdsgenoot (en ooit aartsrivaal) Gwyneth Paltrow zich wentelt.

"Mijn idee van zelfzorg is een ijskoude martine en een goed boek,' zegt ze in In Style. Met 'tweakments' heeft ze ook al niets: "Mensen doen alsof het iets als persoonlijke hygiëne is, maar ik vind het er niet goed uitzien. Ik ben net even te bang dat het mis kan gaan."

Winona Ryder (49) verklapt haar wellness routine

Winona is daarnaast heerlijk old school op het gebied van social media: een woord als trollen kent ze amper. "Als ik mijn co-stars over 'volgers' hoor praten, denk ik aan Charles Manson (een enge sekteleider) en bij 'viraal' denk ik aan een virus. Mensen zijn er zo'n beetje mee opgehouden met me onder druk te zetten om ook op social media te gaan, omdat ze weten dat ik er erg mijn best heb gedaan om mijn leven voor mezelf te houden. Ik ben een fan van mysterie."

Winona Ryder (49) verklapt haar wellness routine

En hoe zat het nu ook alweer tussen Winona en Gwyneth? Ooit waren ze vriendinnen, maar toen Paltrow in 1998 bij Ryder het script van Shakespeare in Love zag liggen, was ze daar zo verrukt van dat ze stiekem ook auditie deed. Ze kreeg de rol en won er een Oscar voor. De vriendschap is sindsdien bekoeld.  

Foto's (c) Brunopress, Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in