Verdrietig: Kelly Preston (57) overleden

Verdrietig: Kelly Preston (57) overleden

De actrice knokte buiten de spotlights tegen borstkanker.

De buitenwereld wist niet dat er iets aan de hand was. Maar achter gesloten deuren knokte actrice Kelly Preston, de vrouw van John Travolta, de afgelopen twee jaar hard tegen borstkanker. Op zondag 12 juli verloor ze die strijd, zo heeft haar familie nu bekendgemaakt.

"Onze lieve vrouw en moeder is overleden na een twee jaar lange strijd met borstkanker", laten echtgenoot John en kinderen Ella (20) en Benjamin (9) nu weten. "Ze koos ervoor om haar gevecht privé te houden en haalde veel steun uit haar familie en vrienden."

"Kelly was een mooie, liefdevolle ziel die diep gaf om anderen en alles wat ze aanraakte tot leven bracht."

Preston viel in 1987 als een blok voor John Travolta, met wie ze in 1991 trouwde. In 1992 kregen ze een zoon, Jett, die in 2009 op zestienjarige leeftijd overleed na een toeval gerelateerd aan de Ziekte van Kawasaki. Een jaar later kregen de Travolta's, fervent aanhangers van de Church of Scientology, bij wijze van grote verrassing nóg een zoon.

Tijdens haar ziekte bleef Preston actief op Instagram, waar ze op 22 juni nog een reeks familiefoto's plaatste voor vaderdag.

Ze werd 57 jaar.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in