Schaatster Ireen Wüst gaat deze zomer trouwen

Door Ella Vermeulen
Schaatster Ireen Wüst gaat deze zomer trouwen

Wedding Bells voor haar en Letitia de Jong!

Met vijf keer goud op vijf Olympische Spelen heeft Ireen Wüst (35) heeft geschiedenis geschreven. Zoiets lukt niet zomaar..

Schaatster Ireen Wüst gaat deze zomer trouwen

... de afgelopen zestien jaar gaf ze alles op voor haar schaatscarrière. Al is er inmiddels prettige afleiding in haar leven gekomen, dankzij haar vriendin en collega-schaatster Letitia de Jong (28) en hun aanstaande huwelijk.

Ze leerde Letitia vijf jaar geleden op het ijs kennen en het stel gaat deze zomer trouwen. Eerder had Ireen relaties met shorttrackster Sanne van Kerkhof en Bastiaan Klap. In het tijdschrift Helden liet ze weten geen voorkeur te hebben voor vrouwen of mannen: "Ik val op de persoon zelf, het geslacht speelt daarbij geen rol."

In 2019 vroeg Ireen tijdens een vakantie op Curaçao haar grote liefde Letitia ten huwelijk. De bedoeling was dat ze in de zomer van 2020 zouden gaan trouwen. In maart van dat jaar vertelde Ireen dat het vrijgezellenfeest al geregeld was. Met een groep vriendinnen zouden ze op skivakantie gaan. Maar dat feest en de pre-huwelijksreis naar Bali moesten worden gecanceld vanwege de lockdown.

Daarna moest het stel de bruiloft opnieuw uitstellen. Vorig jaar sprak Ireen de hoop uit het jawoord in 2021 te kunnen geven, voordat ze naar Beijing zou gaan. Maar ook dat plan kon in de ijskast. Ireen en Letitia besloten daarop al hun energie te steken in de Olympische Spelen, waar Ireen nog één keer als sportvrouw wilde schitteren. Nu dat is gelukt, is er alle ruimte om toe te leven naar de bruiloft.  

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in