Leontine Borsato: retraite in Spanje

Door Ella Vermeulen
Leontine Borsato: retraite in Spanje

Geen stresskliniek, maar een 'transformatietraject'.

Er is weer reuring rond de Borsato's. In het Vlaamse programma Het Huis zegt Marco dat hij altijd goed met de druk van de roem en zijn werk heeft kunnen omgaan, maar dat de breuk met zijn vrouw Leontine begin 2020 de druppel was. "Ik was overwerkt, al heel lang. Het water stond niet tot aan mijn lippen, maar echt tot mijn neus."

Leontine Borsato: retraite in Spanje

"In 2020 ben ik het huis uit gegaan omdat ik niet meer kon. Dat alleen al, voor een Italiaan om dat te doen, om weg te gaan bij alles wat je lief is, is zo'n beetje het allermoeilijkste dat ik ooit gedaan heb", aldus Borsato, die kampte met een burn-out.

Hoe het in zijn versie van zijn vertrek zit met de affaire(s) die hij er in 23 jaar huwelijk op na heeft gehouden, is niet duidelijk – het kwam wonderlijk genoeg niet ter sprake.

Wel had Marco het veel over Marco: "Er zijn momenten geweest dat ik dacht: ik stop met mijn vak. Momenten waarop ik dacht: ik vind mijn energie nooit meer. Ik was de kracht, de joie de vivre, kwijt. Ik hield niet meer van de man die ik zag in de spiegel."

Intussen verblijft zijn ex-vrouw Leontine, met wie Marco weer min of meer samen is ('We hebben de vorm losgelaten') in het Spaanse Malaga voor een retraite. Het zou niet gaan om een kliniek voor 'ernstige stress' zoals eerder werd vermeld, maar om een cursus  zelfontplooiing en -ontwikkeling van coach Juriaan Galavazi. Het gaat vermoedelijk om het 'transformatietraject'.

De retraite – yoga, meditatie, sessies assorti, digitale detox - is bedoeld voor mensen die fysieke of mentale klachten ervaren door druk van bijvoorbeeld het gezin en daardoor moe of opgebrand zijn, aldus de website van de coach. Hij belooft deelnemers weer in contact te brengen met hun lichaam en reikt hen een 'breekijzer' aan voor hun gedachten, zodat ze weer zichzelf kunnen zijn.

Presentatrice Anouk Smulders is 'totaal fan', zegt ze op de site van Galavazi  'Onlangs heb ik ook de driedaagse [cursus] gevolgd; helemaal intern, afgesloten van de buitenwereld. Het transformatietraject heeft me echt megaveel gebracht!'

Leontine Borsato: retraite in Spanje

Het gaat 'erg goed' met Leontine, benadrukt haar manager in het Algemeen Dagblad. 'Daarom vindt ze het niet alleen leuk, maar met name ook interessant om een dergelijke training te doen.'

Al zou, gezien wat ze de afgelopen twee jaar heeft meegemaakt aan uit elkaar gaan en verzoenen, niemand het gek vinden als er ook sprake was van de nodige stress.  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in