Happy50: zij worden dit jaar 50

Happy50: zij worden dit jaar 50

Onze nieuwe special Happy50 ligt nú in de winkels.

Is 2021 het jaar waarin jij vijftig wordt? Dan ben je onder andere in goed gezelschap van deze zes vrouwen.

Wendy van Dijk (22 januari 1971)

Al sinds ze nog met Xander de Buisonjé was, leven we in Nederland mee met het wel en wee van Wendy van Dijk. Dat haar naam nog altijd af en toe synoniem staat met ophef, daar ligt ze al lang niet meer wakker van. In het Parool: “Dat is fijn aan ouder worden: vroeger was ik als de dood dat mensen mij niet aardig vonden. Nu maakt dat me veel minder uit.”

Erykah Badu (26 februari 1971)

Ze is al sinds haar doorbraak in 1997 een icoon, en dat is in tijden van Black Lives Matter alleen maar méér zo geworden. Muziek maakt ze nog steeds, maar haar echte banen noemt ze op dit moment in haar leven het moederschap (haar oudste is 22, haar jongste 11), de mantelzorg voor haar oma en haar werk als doula. “Optreden is tegenwoordig meer een vakantie voor me. Daarna ga ik terug naar mijn echte baan.”

Koningin Máxima (17 mei 1971)

We kunnen hele magazines volschrijven over onze Argentijnse koningin (en hebben dat ook gedaan). Maar samenvattend: we hebben in Nederland een koningin die met leeftijd alleen maar beter lijkt te worden. En vooral ook harder lijkt te gaan werken, als koningin én in haar tweede baan voor de VN. Daar verandert haar leeftijd helemaal niets aan. Sterker: nu de meiden ouder worden, kan ze zich er weer méér op vastbijten. “Werken hoort bij wie ik ben”, zei ze er zelf eens over in een interview. “Ik zou niet anders kunnen.”

Happy50: zij worden dit jaar 50

Winona Ryder (29 oktober 1971)

Het bekendst van haar amourette met Johnny Depp en haar arrestatie wegens diefstal in een warenhuis in 2001, maar das war einmal. Dankzij Stranger Things is ze na wat luwe jaren ook weer aan het acteren. Juist nu ze géén dertig meer is dus. “Ik vond mijn dertiger jaren niet fijn. Mijn veertiger jaren des te meer. Ik vergeet steeds dat ik al vijftig word, dat lijkt me een goed teken.”

Christina Applegate (25 november 1971)

Dat de vrouw die op 15-jarige leeftijd beroemd werd als Kelly Bundy nog eens een gouden carrière te wachten stond, dat had bijna niemand verwacht. Toch is Christina Applegate zo’n actrice die nooit uit de spotlights is verdwenen. Al maakt ze nu haar eigen succes, bijvoorbeeld met de serie Dead to Me, waar ze naast hoofdrolspeler ook uitvoerend producent is. Na haar borstkankerdiagnose in 2008 is ze dolgelukkig met waar ze nu staat, ferm aan de zijde van haar Nederlandse man Martijn.

Quinty Trustfull (6 oktober 1971)

Haar Amerikaanse leven aan de zijde van haar man Orlando leverde ze in 2020 in: Quinty keerde na jaren pendelen terug naar Nederland, waar we haar natuurlijk kennen als een van de gezichten van Koffietijd. Ambities, daar doet ze naar eigen zeggen niet aan. “Ik word heel onrustig van het idee dat ik altijd moet streven naar meer, anders of beter.” Ook in haar uiterlijk. “Ik ben blij dat ik ouder mág worden. Elke rimpel die ik krijg, heb ik verdiend. Voor mij geen botox en fillers, maar goede verzorging.”

Dit artikel is in een uitgebreidere versie verschenen in de nieuwe Happy50, die nu in de winkels ligt. Je bestelt deze prachtige special hier.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in