Femke Halsema te gast in College Tour

Femke Halsema te gast in College Tour

En ook: Ilse de Lange en Marcel Levi.

De eerste gasten van het spraakmakende interviewprogramma College Tour zijn bekend. Ze worden als vanouds aan de tand gevoeld door  presentator Twan Huys. Hij heeft zijn eerste drie gasten onthuld.

Door een weinig geslaagd uitstapje naar RTL 4 raakte Twan zijn geliefde  College Tour kwijt. Matthijs van Nieuwkerk nam het over, maar dat was niet zo'n succes, zodat alle partijen vermoedelijk opgelucht zullen zijn dat het programma op dinsdag 11 mei in oude vorm terugkeert.

Femke Halsema te gast in College Tour

De eerste drie gasten zijn Ilse DeLange, Marcel Levi en Femke Halsema. Ilse is uitgenodigd omdat het Eurovisie Songfestival dan heel actueel is. Dat is mede door haar rol als mentor van Duncan Laurence in Nederland terechtgekomen.

Femke Halsema te gast in College Tour

(c) NWO

Professor Marcel Levi (1964) is internist en hoogleraar geneeskunde. Deze maand verruilde hij het directeurschap van het grootste ziekenhuis van Londen om voor een baan als directeur van de Nederlandse wetenschapsorganisatie NWO. Daarnaast geeft hij één dag per week Geneeskunde aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam en werkt hij in het AMC als arts.

'De gedroomde minister van Volksgezondheid in het nieuwe kabinet'

Tijdens de coronacrisis is Levi is een bekende naam geworden, omdat hij zich met verfrissend nuchtere meningen mengt in het coronadebat. 'Met ruim 750 wetenschappelijke publicaties op zijn naam, zijn bestuurlijke ervaring en zijn visie op de bestrijding van de pandemie, wordt Marcel Levi’s naam vaak genoemd als de gedroomde minister van Volksgezondheid in het nieuwe kabinet,' aldus Huys.

Femke Halsema te gast in College Tour

Ook Femke Halsema, de burgemeester van Amsterdam, mag door studenten het hemd van het lijf worden gevraagd. Ze draagt inmiddels bijna drie jaar als eerste vrouw de hoofdstedelijke ambtsketen en het is geen makkelijke baan, met de coronacrisis en de strijd tegen de heftige drugscriminaliteit. De andere drie gasten worden later onthuld.

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in