CEO Mei Ling Tang: 'Investeerders nemen vrouwen niet serieus'

CEO Mei Ling Tang: 'Investeerders nemen vrouwen niet serieus'

In het kader van Vrouwendag weer een interessante vrouw aan het woord.

Mei Ling Tan dacht lang dat mannen en vrouwen gelijk zijn. "Aan de TU Delft, waar ik studeerde, was het merendeel man," zegt ze in het Algemeen Dagblad. "Toch had ik niet het idee dat er anders naar mij werd gekeken. Als vrouw had je net zoveel kansen, dacht ik. Later ben ik dat iets anders gaan zien."

Sinds 2012 is ze CEO van House of Einstein (een bedrijf dat gepersonaliseerde kledingboxen voor mannen maakt) en in 2019 begon ze Superflow, een startup die personal shoppingsoftware creëert. 

CEO Mei Ling Tang: 'Investeerders nemen vrouwen niet serieus'
"Regelmatig hadden we een raar gevoel over gesprekken die mijn compagnon Jantien Herfst en ik voerden met mogelijke investeerders. Jantien zei weleens: ze nemen ons niet serieus omdat we vrouwen zijn. Dat wuifde ik dan weg.

Tot in 2019 de hashtag #fundright verscheen. De initiators hadden onderzocht dat er een gigantische gendergap was bij het ophalen van investeringen. Er werd veel meer geld gestoken in startups van mannelijke ondernemers. Ik ben er meer over gaan lezen en schrok me kapot."

CEO Mei Ling Tang: 'Investeerders nemen vrouwen niet serieus'

Vanaf dat moment kijkt Tan kritischer naar de investeringsteams die ze treft. "Die bestaan meestal uit twaalf witte mannen van middelbare leeftijd. Zij doen het vast niet met opzet, maar kiezen er sneller voor om te investeren in mannen die op hen lijken. Wij troffen vaak heren die ons wilden helpen. Terwijl wij zelf ongelooflijk veel weten van de combinatie tech en ondernemerschap. Wij willen geen hulp, wij willen zakendoen! Uiteindelijk hebben we altijd investeerders gevonden, maar daar hebben we extra hard voor moeten werken." 

Foto's (c) House of Einstein

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in