Anouk stopt als coach bij The Voice of Holland

Anouk stopt als coach bij The Voice of Holland

"Het is een corrupte bende."

Anouk komt niet meer terug als coach bij The Voice of Holland. Dat zegt de presentatrice zondag in een video op Instagram.

"Het is een corrupte bende. Ik wil niet meer werken op een plek waar jarenlang een aantal mannen misbruik heeft gemaakt van hun positie en waar er bewust is gekozen om het stil te houden en een andere kant op te kijken."

Anouk stopt als coach bij The Voice of Holland

Anouk wilde in eerste instantie de aflevering van BOOS afwachten die donderdag op YouTube wordt uitgezonden. Maar na een reactie van Jeroen Rietbergen en wat belletjes, weet de zangeres genoeg, zegt ze.

Zaterdagochtend werd bekend dat RTL The voice of Holland voorlopig niet uitzendt vanwege beschuldigingen van machtsmisbruik en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het BNNVARA-programma BOOS onthulde de zaak dankzij tips van vermeende slachtoffers.

Anouk stopt als coach bij The Voice of Holland

Anouk is de eerste betrokken coach bij het programma die zo definitief afstand neemt. Waylon reageerde gisteren geschokt, maar liet vooral weten zelf niets te hebben gedaan. Glennis Grace was net nieuw als coach en gaf aan om die reden er zelf ook niet meer over te weten. Ook presentator Chantal Janzen liet weten geschokt te zijn en dat ’de onderste steen boven moet’ in het onafhankelijk onderzoek dat RTL toezegde.

Foto's (c) Brunopress, RTL4

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in